Haberler

TOKİ, Romanlar'ı 100 TL taksitle, peşinatsız ev sahibi yapacak

Tarih: 15 Mart 2010 Kaynak: Dünya
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan "Roman Buluşması"ndaki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, roman vatandaşlara ayda 100-120 TL taksitle, 20 ay vadeli, peşinatsız ev vereceklerini açıkladı.

Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan "Roman Buluşması"ndaki konuşmasına, "Sevgili Roman kardeşlerim, değerli vatandaşlarım, can yoldaşlarım, hepinizi gönülden muhabbetle selamlıyorum. Türkiye'nin dört bir yanından Eskişehir'den, Kırklareli'den, Tekirdağ'dan, Edirne'den, Düzce'den, İzmir'den, Sakarya'dan, Kocaeli'den, Bursa'dan, Adana'dan, Çankırı'dan, Kilis'ten, Ankara'dan, diğer tüm illerimizden, İstanbul'umuzun değişik semtlerinden hoş geldiniz, sefalar getirdiniz" diyerek başladı.

Salondakilere, coşkularının, neşelerinin, heyecanlarının, en çok da özgürlüklerinin, müziklerinin, eğlencelerinin daim, yollarının ve bahtlarının her daim açık olması dileğinde bulunan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben, Kasımpaşa Kulaksız'da, siz değerli kardeşlerimin içinde doğdum. Orada biz beraber büyüdük. O günden bilirim, kimileri sizlere 'Şopar' der, kimileri, 'Elekçi' der, kimileri 'Abdal' der, kimileri 'Martip' der, 'Bala' der, 'Paşa' derler, 'Gurbet' derler, 'Aşık' derler, 'Cano' derler, 'zanaatkar' derler, sizlere 'Çigan' da derler, 'Çipsi' de derler, kimileri 'Cingan' der, kimileri 'Çingene' der. Her ne derlerse desinler, hangi ismi hangi sıfatı kullanırlarsa kullansınlar, sizler Rom'sunuz, yani insansınız, yani cansınız. Sizler benim Roman kardeşlerimsiniz. Her birinizi tek tek selamlıyor, bağrıma basıyor, muhabbetle kucaklıyorum."

Ayda 100-120 TL taksitle ev sahibi olacaklar
Barkovizyondan Roman vatandaşların oturduğu mevcut evleri ile onlar için üretilen yeni projeleri gösteren Erdoğan, Türkiye'nin her bölgesinde roman vatandaşları için bu tür konutlardan yapacaklarını söyledi. Roman vatandaşların mevcut oturdukları yerlerde oturmaya layık olmadıklarını dile getiren Erdoğan, hazırlanan projelerin "bir zemin iki kat ve zemin 1 kat" olarak hazırlandığını belirtti.

Konutların yanında okul, sosyal donatı alanı ve alış veriş yerlerinin de olacağını belirten Erdoğan, "Bunları Roman vatandaşlarımıza peşinatsız ayda 100-120 TL taksitle 20 yıl vadeyle vereceğiz. Derdimiz şu, 'yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz'. Halkın önündeki engelleri kaldıracağız. 'Ben de insanım, insanca yaşamak hakkımdır' diyene hakkını iade edeceğiz. Bu bir lütuf değil, sadece AK Parti iktidarı olarak hakkını kendisine vermektir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, halkın efendisi değil, hizmetkarı olduklarını ve farklarının da bu olduğunu söyledi. Hiçbir zaman bu hizmetkarlığın kendilerine farklılık getirmeyeceğini, yola devam edeceklerini belirten Erdoğan, süratle bu çalışmaları başlatacaklarını, 1 yıl ile 16 ay arasında konutları teslime başlayacaklarını bildirdi.

Erdoğan, şimdi TOKİ ile bir adım attıklarını Bursa Karacabey'de, Edirne'de, Keşan'da, Sakarya'da, Afyon Dinar'da, Balıkesir Bandırma'da, Bursa Mustafakemalpaşa'da, Eskişehir merkez, Kütahya Altıntaş ve Tavşanlı, Tekirdağ merkez ve Aydoğdu'da şu anda 3 bin 408 konutun yapımının başladığını bildirdi.

Yeni talepler üzerinde çalışmaların da devam ettiğini belirten Erdoğan, onları da gelen talebe göre projelendirip başlayacaklarını bildirdi.

Kendilerinin ilk adımı attıklarını belirten Erdoğan, Romanlardan da destek beklediklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, tüm Roman vatandaşların Hıdrellez'ini bir kez daha kutlayarak, onların nefesinin, coşkusunun eksilmemesi dileğinde bulundu. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 4 vatandaşa nüfus cüzdanları ve evlilik cüzdanlarını verdi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında tribünlerde oturan 2 genç tarafından "Parasız eğitim istiyoruz" yazılı pankart açıldı. Polisler tarafından salondan çıkarılan gençler, polis aracına bindirilerek götürüldü.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.