Haberler

Kalekim'den Türkmen Ustalara Eğitim

Tarih: 18 Mart 2010


Kalekim, Bulgaristan, Azerbaycan ve Gürcistan'dan sonra şimdi de Türkmenistan'da usta ve profesyonellere eğitim veriyor.

Kalekim, sektöründe edinmiş olduğu bilgi birikimi ve tecrübelerini ihracat yaptığı ülkelerin usta ve profesyonelleri ile paylaşmaya devam ediyor. Daha önce Bulgaristan, Azerbaycan ve Gürcistan'da usta ve profesyonellere yönelik Kalekim ürünleri ve uygulamalarıyla ilgili eğitim toplantıları düzenleyen Kalekim, bu kez Türkmenistan'da Türkmen ustalara eğitim verdi.

Seramik uygulama tekniklerini usta ve profesyonellere aktarmak amacıyla günde ortalama 9 saat süren eğitimler, 3 gün teorik, 1 gün de uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Polimeks İnşaat'ın daveti ile 1 ve 5 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitime 3 inşaat okulu öğretmeninin yanı sıra 12 Türkmen usta katıldı.

Kalekim Eğitim Sorumlusu Ramazan Öztürk'ün sunumlarıyla verilen eğitimler, Polimeks İnşaat ve Kalekim Yurtdışı Projeler Sorumlusu Erdil Çolakoğlu tarafından organize edildi.

Kalekim'in usta eğitiminde edinmiş olduğu birikimin Türkmen ustalarla paylaşıldığı organizasyona Türmenistan Bilim Bakanlığı'ndan yetkililer de katılım sağlayarak, Kalekim'e söz konusu girişiminden dolayı teşekkürlerini sundu. Eğitimin birinci gününde açılış konuşması yaparak toplantıyı başlatan Türkmenistan Bilim Bakanlığı yetkilileri Kalekim'in vermiş olduğu eğitimin önemine işaret etti.

Eğitimin sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan usta ve profesyonellere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Son gün yapılan törende düşüncelerini ifade eden kurs öğrencileri, Polimeks İnşaat ve Türkmenistan Bilim Bakanlığı yetkilileri eğitimden çok memnun kaldıklarını belirterek Kalekim AŞ.'ye ilgi ve çabasından dolayı teşekkür etti ve benzer eğitimlerde buluşma isteklerini dile getirdi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.