Haberler

"Mask projesi de metroya benzedi"

Tarih: 2 Nisan 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Fatih Yapar
Başkan Tatı, eski Başkan Cemil Şeboy döneminde yapılan Atatürk Maskı'nın metro projesinde olduğu gibi işi bilmeyen firmaya verildiğini öne sürdü.

Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy döneminde yapımına başlanan ve bugüne kadar 4 milyon 200 bin TL para harcanarak inşaa edilen Yeşildere Yolu üzerindeki Atatürk Maskı yine bozuldu. Boyaları dökülen ve içeride oluşan rutubet nedeniyle görüntüsü çirkinleşen maskın bir türlü düzelmemesi Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı çileden çıkardı. Başkan Tatı, "Maskın içinde havalandırma sorunu yaşıyoruz. İşi bilmeyen firmaya maskın yapımı verilmiş. Yapacak bir şeyimiz yok. Daha önce pencere açmıştık fakat yeterli gelmedi. Tekrar pencereler açılarak içerideki havanın dolaşması sağlanacak. Bu iş İzmir'deki metro işine benzedi. İş bilmeyen firmalara verilen metro çalışmaları da böyle sorun çıkartmıştı. Sonra başa gelenler metroda olduğu gibi zaman ve maddi kayıplara neden oluyor" diye konuştu. Tatı, "Firma yetkilileri bu zamana kadar hiç bu tür çalışma yapmadıklarını kabul ediyorlar. Konu ile ilgili gerekli çalışmayı başlattım. Meclis toplantılarının ardından yüklenici firma yetkilileri ile toplantı yapacağım. Getirsinler kendi uzmanlarını bu işe bir çözüm bulsunlar" dedi.

Kayalıklara inşa edildi

Buca Çaldıran mahallesinde, Yeşildere yolu güzergahına bakan kayalıklarda 3 yıl önce çalışmalarına başlanılan Atatürk maskının yapımından önce bölgede zemin etüdü ile statik çelik projeleri yapılmıştı. İnşaatında 450 tondan fazla çelik taşıyıcı kullanılan 42 metrelik mask, 3 kat püskürtme beton atılarak tamamlandı. Heykeltraş Harun Atalayman'ın yaptığı mask için Dokuz Eylül Üniversitesi'nden danışmanlık hizmeti alındı. Mask geçtiğimiz yıl Eylül ayında törenle açılmıştı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.