Haberler

İzmir, marka kent olacak

Tarih: 2 Nisan 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Murat Şahin
Vali Kıraç, "Farklılaşmak istiyoruz" derken, firmanın Eşbaşkanı Özkan, bir ilki gerçekleştiren İzmir'in marka yolculuğunu, diğer illerin daha şimdiden merak ettiğini söyledi.

İzmir'in, Türkiye'nin ilk marka kent olması için düğmeye basıldı. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından açılan ihaleyi kazanan Art Grup önderliğindeki Wolff Olins, American World Services, Kita Tasarım ve TNS Global konsorsiyumu üyeleri, İzmirliler ile bir araya geldi. "İzmir Marka Kent Stratejik Planı" hakkında bilgi veren konsorsiyum üyeleri, marka kent yolculuğunun İzmirlilerin sahip çıkmasıyla başarıya ulaşabileceği mesajını verdiler.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Salonu'nda İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, oda ve derneklerin yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, 4 ay sürecek 'İzmir Marka Kent Stratejik Planı' tanıtıldı, konukların ve gazetecilerin soruları cevaplandırıldı.

Bir adım öne

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Cahit Kıraç, güçlü bir kent markası haline gelmenin rekabet avantajlarını da artırdığını vurguladı. Günümüzde kentlerin de yarış halinde olduğuna dikkat çeken Kıraç, "İzmir olarak biz bu projenin hayata geçirilmesiyle, küresel rekabette bir adım öne çıkmak, özgün değerlerimize sahip çıkarak farklılaşmak istiyoruz" dedi.

İzmir'in sahip olduğu kaynakların, yaratıcı yöntemlerle dünyaya duyurulması gerektiğine işaret eden Kıraç, İzmirlilerin desteğinin önemini vurguladı. İzmirlilerin bu çalışmalar dahil olarak her türlü katkıyı vermelerinin şart olduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZKA Başkan Vekili Aziz Kocaoğlu ise, kentin ekonomik değerlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal üretimlerinin de hedeflere ulaşabilmek için merkezi hükümetin desteğinin şart olduğunu dile getirdi.

Turist artacak

Wolf Olinss Direktörü Charles Wright, Portekiz ve New York ile yaptıkları marka kent çalışmaları hakkında bilgi verdi. İzmir'de, dünyanın istediği nelerin olduğunu ortaya koymaya çalışacaklarını ve Türkiye için insanların düşünce şekli ve hislerini değiştirmek istediklerini kaydeden Wright, böylece davranışların ve para harcama tercihinin değişebileceğini söyledi. Wright, İzmir'in neden ilginç olduğuna ilişkin bir öykü oluşturacaklarını, yakında öyküyü sunacaklarını sözlerine ekledi.

Türkiye bir ilk gerçekleşiyor

Art Grup Eşbaşkanı Fehmi Özkan, Türkiye'de ilk kez bir şehrin kendisini marka haline getirmek üzere böyle bir çalışma içine girdiğini ifade etti. Diğer illerin şimdiden bu çalışmayı merak ettiğini kaydeden Özkan, dünyada şehir pazarlamasını en iyi yapan şirketleri bir araya getirdiklerini, güçlü bir konsorsiyumla İzmir'i dünya markası yapma hedefiyle yola çıktıklarını bildirdi. İzmir'in marka olma sürecinin uzun soluklu olduğuna işaret eden Özkan, önümüzdeki 4 aylık süreçte, kentteki tüm kanaat önderlerinin katkılarını alacaklarını ve bir strateji ortaya koyacaklarını dile getirdi.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.