Haberler

Konya'ya 50 yıllık şehir planı yapılacak

Tarih: 22 Nisan 2010 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Salih Köprülü
İl Genel Meclisi, Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası ile birlikte yapacağı ortak çalışma ile Konya'nın 50 yıllık planını yapmaya hazırlanıyor. Şehrin kaderini değiştirecek planın ilk adımı Şehir Plancıları Odası yönetiminin İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi'yi ziyaretinde atıldı.

Şehir Plancıları Odası Konya Şube Başkanı Mustafa Dolular ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi'yi makamında ziyaret etti. Konya'nın daha modern ve daha yaşanabilir bir kent olması için yapılan görüşmede, İl Genel Meclisi, Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası'nın ortak çalışma başlatma kararı alındı.Şehrin planlanmasının yalnız Konya merkez ele alınarak değil, 31 ilçe ile köyler ve beldeler de dahil edilerek yapılması gerektiğine dikkat çeken Şehir Plancılar Odası Konya Şube Başkanı Mustafa Dolular, şimdiye kadar yapılan planların masa başında yapıldığını ve ihtiyacı karşılamadığını savundu. Dolular, "Biz şehir plancıları olarak İl Özel İdaresi ve Büyükşehir işbirliği ile Konya'nın önümüzdeki 50 yıl, hatta daha ilerisi için gerekli olan planlarının titizlikle hazırlanması gerektiğine inanıyoruz. Bunun sizin desteğinizle olacağını düşünüyoruz" dedi.

Selvi: Her Zaman Destek Oluruz
İl Genel Meclisi olarak çevre planının öncelikli konuları arasında yer aldığına işaret eden Meclis Başkanı Ali Selvi ise, Şehir Plancıları Odası'na her zaman destek olacaklarını söyledi. Selvi, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak sadece Konya merkezinin değil, 31 ilçenin bütün köyleri ve belediyelerinin de dâhil olduğu il bütününü kapsayan bir çevre planı yapmanın kanunlarla belirlenmiş görevleri olduğunu söyledi. Bu manada Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği de yaptıklarına değinen Selvi, şöyle devam etti:"Kanunların belirlediği görevimizin yanı sıra bu çalışmayı yapacağımız en önemli paydaşımız, işbirliği yapmamız gereken kuruluş ise en başta Şehir Plancıları Odasıdır. Bu, reformun da bir gereğidir. Böyle bir planı yapmak her anlamda çok önemlidir. Planlama, tarım ve sanayi alanında yapacağımız çalışmalarda, yine yollarda, göletler ve daha birçok faaliyetlerimize kadar bize yön verecek olan bir konudur. Bu bakımdan şehrimizin en önemli ihtiyacı diye düşündüğümüz çevre düzeni planının yapılması konusunda üzerimize düşen her şeyi yapmaya, her türlü işbirliğine hazırız. Bu planın 31 ilçemizi kapsayacak şekilde yapılmasını çok önemsiyoruz. Ve bu noktada bir an önce çalışmalara başlanmasını arzuluyoruz."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.