Haberler

3. Köprü Poyrazköy - Garipçe arasında yapılacak

Tarih: 30 Nisan 2010 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda üçüncü köprünün Beykoz yakınlarındaki Poyrazköy ile Garipçe arasında yapılacağı belirtildi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ortak bir basın toplantısı düzenledi. Yapılan toplantıyla üçüncü köprünün güzergahı açıklandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım güzergah belirlenirken birçok kriterin titizlikle incelendiğini vurgulayarak, altı güzergah incelendiğini ve yapılan karşılaştırma neticesinde üçüncü köprü için en uygun olan yerin belirlendiğini belirtti. Yıldırım konuşmasında, güzergahın belirlenmesinde Ulaştırma Bakanlığı'yla birlikte çalışmalarda emeği geçen İstanbul, Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına teşekkürlerini iletti.

Üçüncü Köprü Poyrazköy-Garipçe arasında yapılacak
Bakan Yıldırım, yeşil alanlara en az zarar verecek şekilde yeri belirlenen üçüncü köprünün güzergahının, Poyrazköy-Garipçe arasında olacağını ve köprünün uzunluğunun da 1257 m olacağını belirtti.

Köprünün güzergahının %75'i kamu arazisinden geçiyor. Üniversitelerle ve konu ile alakalı bilimadamlarıyla ortak yürütülen çalışmalarla belirlenen köprü güzergahının orman içinden geçen bölümlerinde, tünel ve viyadükler kullanıldı. Ayrıca, orman değeri düşük ve makilik alanlar güzergahta ağırlıkta olup, güzergah üzerindeki ağaçlar da kesilmek yerine taşınacak.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.