Haberler

Kentsel Yenileme Projesi’nde şok gelişme

Tarih: 30 Nisan 2010
Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nde şok gelişme. Mülk sahipleri, "acil" dernek kurarak kamulaştırmaların "acil" durdurulması için AİHM'ye başvurdu.

BEKLENMEYEN BAŞVURU BÜYÜK ilerleme kaydedildiği sık sık vurgulanan Tarlabaşı'nın dönüşümünde beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Tarlabaşı Mülk Sahipleri ve Kiracıları Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği adı altında dernek kuran semtteki mülk sahipleri, kamulaştırma çalışmalarının acilen durdurulması istemiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Başvuruyu yapan Avukat Barış Kaşka, eşsiz 209 tarihi binanın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığını, mülk sahiplerinin de mağdur edildiğini iddia etti.

"ACİL" DURUŞMA İSTENDİ
AVUKAT Kaşka, şunları söyledi: "İnsanların mülkleri, yok pahasına ele geçirilmek isteniyor. Acele kamulaştırma yetkisinden güç alan belediye, semt sakinlerinin kat karşılığı kamulaştırma önerilerini kabul etmiyor. Mülk sahiplerinin binalarını yenileme hakkını da kendilerine vermiyor. Bu nedenle uygulama Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne açıkça aykırı. İdari işlemin yürütmesinin durdurulması, hayati öneme sahip." Kaşka, AİHM'den davanın öne çekilmesini ve Strazburg'ta duruşma yapılmasını da talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Sürpriz başvuru, planları aksatacak mı?
BEYOĞLU Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 20 Ocak'ta HT İstanbul yazarı Esra Boğazlıyan'a Tarlabaşı Yenileme Projesi'nin tüm detaylarını anlatmıştı. Demircan, 278 binada yenileme çalışması yapılacağını ve mülk sahiplerinin yüzde 60'ıyla anlaştıklarını söylemişti.

DEMİRCAN, ilk kazmayı bu yıl vurmayı hedeflediklerini ve çökmek üzere olan binalarla işe başlayacaklarını söylemişti. Ancak 209 bina sahibinin AİHM'ye başvurması hiç de hesapta olmayan bir gelişme. Belediyenin bu başvuru karşısında takınacağı tavır merakla bekleniyor.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.