Haberler

Varyap Meridian'da atıklar ekonomiye dönüyor

Tarih: 30 Nisan 2010 Kaynak: Sabah Emlak
Varyap Meridian'da, hafriyat sırasında çıkan kaya parçaları ile sanatçıların yapılacağı taş eserler blok lobilerinde sergilenecek. Hafriyatının yüzde 85'i ise projenin peyzajında kullanılacak.

Türkiye'nin LEED kayıtlı ilk yeşil karma konut projesi Varyap Meridian'ın inşaatındaki atıklar ekonomiye geri kazandırılıyor. LEED sertifika sistemine uygun olarak yürütülen atık yönetimi ile inşaatın şantiyesinden çıkan her atık geri dönüşüm tesislerine ulaştırılarak yine projede kullanılan malzemeler haline dönüştürülüyor. Varyap Meridian'da, hafriyat sırasında çıkan kaya parçaları üzerinde Varyap'ın destek verdiği sanatçıların ortaya çıkanacağı taştan eserler, blok lobilerinde sergilenecek. İnşaat hafriyatının yüzde 85'i ise projenin peyzajında kullanılacak.

Atıklar 200 metrekarelik depoda toplanıyor Atık yönetimi kapsamında Varyap Meridian'da yapılan şantiye öncesi çalışmaların sonucunda sahada kağıt/karton, plastik/naylon, tehlikeli atık, metal atık ve ahşap atıklar için 200 m2'lik geçici bir depo alanı oluşturuldu. Bu depoda toplanan atıklardan, ambalaj atık sınıfına uyan kağıtlar, kartonlar ve plastikler Ataşehir Belediyesi'nin lisanslı atık toplama firması olan Taşlar Kağıt tarafından alınarak geri dönüşüm tesislerine ulaştırılıyor.

Varyap Meridian şantiyesinde oluşan her bir atığın çöp depo alanlarına gönderilmesi yerine, nasıl değerlendirilebileceği araştırılıyor. Yeşil proje uygulamalarından birisi olarak, inşaat sahasında oluşan atıkların yüzde 75'i geri dönüşüm tesislerine ulaştırılıyor.

Kaya parçaları sanata dönüşecek Hafriyat sırasında zeminden çıkarılan taşlar da farklı alanlarda tekrar kullanılıyor. Bir kısmı, ham hali ile şantiyede stabilize malzeme olarak kullanılırken, yüzde 7'si ise stabilize malzeme olarak değerlendirilmek üzere farklı firmalara gönderiliyor. Hafriyat sırasında rastlanan kaya parçaları depolanıyor ve sanatçıların ellerinde bir sanat eserine dönüşerek blokların lobilerinde sergilenecek.
Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.