Haberler

3'üncü köprüde ihale için DPT'nin onayı bekleniyor

Tarih: 3 Mayıs 2010 Kaynak: Akşam Yazan: Deniz Çiçek
Karayolları, projesini 6 ay önce sunduğu 3'üncü köprü ihalesi için DPT'nin onayını bekliyor. Yetkililer köprünün çok kısa sürede maliyetini çıkaracağını savunurken, trafik beklenenden fazla olursa Karayolları'nın kasası da dolacak.

3'üncü köprünün merakla beklenen güzergahı Garipçe-Poyrazköy olarak açıklanırken, gözler köprünün yapım ihalesine çevrildi. Köprü için ihale ilanına çıkılabilmesi Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) onayına bağlı olurken, kurumun, köprüden geçecek trafik yoğunluğu ve çevreye etkileri konusunda ikna olmak istediği ve bu nedenle projeye 6 aydır onay vermediği öğrenildi. Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, DPT'nin inceleyip yetki vermesinin ardından, 3. köprü projesinin YPK gündemine geleceğini aktarırken, YPK onayının ardında da ihale ilanına hemen çıkacaklarını belirtti. Yetkililer, projenin bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarına da işlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Yetkililer, 3. köprü için yatırımcıya trafik garantisi vereceklerini de anımsatarak, 'Yüksek trafik hacmine sahip bir proje. Yatırımcıya, şu kadar trafik garantisi veriyorum, bir şeritten bir saatte geçecek trafik şu kadar olacak diyeceğiz. Bu miktardan az olursa üstünü devlet tamamlayacak. Bu miktarın üstüne çıkarsa da parayı bölüşeceğiz. Böyle maddeler koyuyoruz. İhalede de işletme süresini yarıştıracağız ' dedi.

Küresel Yabancı Fonlar Takipte
Karayolları yetkilileri, uluslararası bir proje olması nedeniyle projeye katılım konusunda sorun yaşamayacaklarını kaydederek, yurtdışındaki fonların 3. köprüye akacağını aktardı. Yetkililer, projeyle, Çin, Hint, Kore, Japon, Avusturya ve Arap firmalarının ilgilendiğini söyledi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.