Haberler

Ankara, Şimdi Başka Güzel...

Tarih: 3 Mayıs 2010 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını gerçekleştirerek hizmete sunduğu 7 dev rekreasyon alanı ankara'ya bir başka güzellik kazandırıyor...
Büyük kentlerdeki nüfus artışı ve şehirleşme olguları, aynı zamanda insanların beklentilerinde değişikliklere neden oluyor. Kentlerde yaşayan ve kent kültürünü soluyan her insan teknolojiden, mimarinin son gelişimine, ulaşımdaki kolaylıktan yaşam standardının yükseltilmesine kadar giderek artan taleplerinin yanı sıra daha yeşil daha sağlıklı bir kent ortamına sahip olma arzusunu da her adımda dile getiriyor.


En son filmlerin izlenebileceği sinema salonları, gidilebilecek tiyatro binaları ve eğlence merkezlerinin yanı sıra çocuk oyun sahaları, yürüyüş ve koşu yolları, piknik alanları, parklar ve yeşil alanlarda belki dinlenip belki de top oynayıp yaşamını doldurmak istiyor.

İnsanlar, böyle merkezlere uzun süreli, saatler süren yolculuklarla değil, hemen ulaşabilmek istiyor. Evine, işyerine yakın olmasını arzu ediyor. Bir parka, piknik alanına kısa süreli de olsa uğrayıp, belki balık tutmak, günün stresini atmak, hava almak, dinlenmek istiyor. İstiyor ki, okula, kreşe yakın olsun. Çocukları ertesi günün ödevlerini yapsın, ödev yaparken sıkılmasın, bitirince de oyuna dahil olsun.

Başkent Ankara değişip gelişirken, artık vatandaşlara tüm bu imkanları sunabilecek büyük rekreasyon alanları, parkları, yeşil alanları var. Sadece kentte değil hemen hemen her ilçesinde, her mahallesinde, her köşesinde kısaca dört bir yanında...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını gerçekleştirerek Başkentlilerin hizmetine sunduğu dev rekreasyon alanları Mavi Göl, Göksu, Harikalar Diyarı, Dikmen Vadisi, Altınpark, Mogan ve Gençlik Parkı, eğlence mekanlarıyla, çay bahçeleriyle, piknik alanlarıyla, yeşilliğiyle, çocuk oyun gruplarıyla, yürüyüş yollarıyla Ankara'ya bir başka güzellik kazandırıyor.

Parklar Yeşillendi Ağaçları Çiçek Açtı
Diğer kentlerden komşu illerden gelen konuklar, şehir turuna çıkan okullar, Harikalar Diyarı'na, Göksu'ya, Gençlik Parkı'na uğramadan ayrılmıyorlar Ankara'dan. Baharda rengarenk çiçek açan ağaçlarla bezeli yollarında yürüdükleri Dikmen Vadisi'ne hayran kalıyor insanlar, hatıra fotoğrafları çektiriyorlar.

Gençlik Parkı
Ulus'ta şehir merkezinde yer alan Gençlik Parkı eski görkemli günlerine kavuştu. Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda ailelerin gitmek istemediği, insanların rahatça gezemediği Gençlik Parkı'nı yeniden düzenleyerek rüyaları süsleyecek bir alan haline dönüştürdü. Başkentlilerin ve şehir dışından gelen konukların yeniden bu güzel parktan yararlanabilmelerini sağladı.

Yeşillikler ve dev havuzun arasında geziden, lunaparkta eğlenceye, oluşturulan kafe-restoranlarda yiyecek içecek keyfinden, oturma gruplarında muhabbete, özel olarak inşa edilen tiyatro salonu, kültür merkezi, gençlik merkezi ve bilim merkezinde kültür ve sanat dolu saatlerden, birbirinden ilginç ve değişik gösterilere kadar her türlü imkanın bir arada sunulduğu bu dev rekreasyon alanında Başkentliler, Ankara'da yaşamanın farkını bir kez daha görebilir oldu.

"Başkent'in Şehir Terası"
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen bir alan ise 50. Yıl Parkı. Cebeci sırtlarında "Başkent'in Şehir Terası" olan park, Ankara Üniversitesi Kampusü'nün hemen yukarısında bulunuyor.

Dört mevsim püfür püfür esen rüzgarıyla Ankaralılara başka bir yaşam zevki tattıran Park'ta Avrupa'nın en yüksek bayrak direğinde, tam 110 metre yükseklikte şehrin her yanından görülebilen dev Türk Bayrağı tüm ihtişamıyla dalgalanıyor.

Bölgede eskiden oturanların Çamlık adıyla da bildiği 130 bin metrekarelik bu güzel park, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 50. yılında yapılmış. Zamanla özelliğini kaybeden park, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara'ya yeniden kazandırıldı. Işıl ışıl görünümüyle gecesi farklı, gündüzü farklı işte bu güzel park, buraya gelenlere Cebeci'nin en yüksek tepesinden ve en geniş terasından kuşbakışı şehir manzarası imkanı sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin insan- doğa-çevre üçgenindeki sorunlara en ideal çözümleri bulma çabasıyla kazandırdığı rekreasyon alanları, parklar baharın tüm güzellikleriyle sizlere kucak açıyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.