Haberler

Kocaoğlu: Planın onayını bekliyoruz

Tarih: 3 Mayıs 2010 Kaynak: Milliyet Yazan: Utku Bolulu


Ulaştırma Bakanlığı'yla Büyükşehir'in 2008'de uzlaştığı planın, Özelleştirme İdaresi tarafından onaylanmasıyla, Karayolları Genel Müdürlüğü, inşaat ihalesine çıkabilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çelebi Grubu'nun da Alsancak Limanı'nı almaması üzerine yarım kalan viyadüklerin tamamlanmasını sağlayacak planın önünde engel kalmadığını açıkladı. Kocaoğlu, Özelleştirme İdaresi'nin bir an önce planları onaylamasını, Karayolları'nın inşaat ihalesine çıkmasını beklediklerini söyledi. Kocaoğlu, "Önemli olan ihale şartnamesinde belirlenen durumun değişmemesiydi. İhale iptal olduğuna göre doğal olarak sorun ortadan kalktı" dedi.

Kentiçi trafiği rahatlayacak
Alsancak Limanı özelleştirme ihalesinin, iki alıcının da vazgeçmesi üzerine iptal olması, İzmir kent merkezi girişindeki trafik sıkışıklığı ve 11 yıldır yarım duran viyadüklerin yarattığı görüntü kirliliğinin sona ermesini sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı'nın, 2008 yılında uzlaşmasıyla, Liman Caddesi'nin üzerinde iki koldan gelen viyadüklerden deniz tarafındakinin, TMO silolarına gelmeden Liman Caddesi'ne inmesi kararlaştırıldı. Projeye göre bu yolu kullanan binek araçlar kent içine daha kolay ulaşacak.

TIR ve kamyonlar ise caddeye indikten sonra sağa dönerek TMO silolarının yanındaki B kapısında limana girecek. Diğer viyadükler ise caddeye inen yolun üzerinden geçerek, Alsancak Limanı'nın içinde kalacak. Liman'dan çıkacak kamyon ve TIR'lar, bu yolu kullanarak kent trafiğine girmeyecek.

Sıra geldi İkiçeşmelik'e
Yamanlar Lions Kulübü'nün gecesine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kadifekale-Agora-Kemeraltı aksında sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan, tescilli binalar nedeniyle genişletilmesi mümkün olmayan İkiçeşmelik Caddesi'nin baştan sona ele alınacağını, kaldırımların yapılacağını, yolun yeniden asfaltlanacağını, kepenklerin düzenleneceğini ve kötü görüntüye neden olan dükkan önlerindeki eşyalara izin verilmeyeceğini söyledi, şöyle dedi: "Gelecekte antik amfitiyatronun da ortaya çıkmasıyla bu bölge, 24 saat yaşayan cazibe merkezi olacak."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.