Haberler

Şanghay EXPO kapılarını açtı

Tarih: 3 Mayıs 2010 Kaynak: Radikal
Şanghay EXPO 2010 Dünya Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. EXPO'nun ilk gününde Türkiye pavyonu yoğun ilgi gördü. Pavyon binası önünde uzun kuyruklar oluştu. Pavyonu ziyaret edenlerin sayısı 30 bini geçti. Zİyaretçiler Türk lokantasında satılan İskender kebap ve dondurmaya da ilgi gösterdi.

Pavyonun açılış kurdelesini İzmir Valisi Cahit Kıraç kesti. Açılışta Türkiye'nin Şanghay Başkonsolosu Murat Ülkü, Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy, pavyon yetkilisi Ali Rıza Koç ve İzmir Kalkınma Ajansı heyeti üyeleri hazır bulundu.

İzmir Valisi Kıraç pavyon için hazırlanan hatıra defterine şunları yazdı: "Uygarlıkların beşiği ülkemizin Anadolu uygarlıklar serüveni çok güzel ifade edilmiş. 2015 EXPO'su için çok gayret gösterdik olmadı, bu vesile ile sonraki EXPO'larda Türkiye ve İzmir'e bol şans diliyorum."

Vali Kıraç ve beraberindekiler daha sonra pavyonu gezdi ve pavyonda Türk yemeklerinin sunulduğu lokantada yemek yedi.
EXPO'nun açılış töreni için Şanghay'a gelen Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Esenli de dün pavyonu gezerek pavyonun Yüksek Komiseri Emekli Büyükelçi Sencar Özsoy'dan bilgi aldı. Büyükelçi Esenli hatıra defterine, "Katıldığım ilk EXPO'da Türkiye Cumhuriyeti'nin pavyonunu ziyaret emekten büyük şeref duyuyorum. Pavyonumuzun seçtiği tema, sunum ve tasarımıyla ülkemize yaraşır bir eser olduğuna inanıyorum" diye yazdı.

EXPO'yu Liderler de Gezdi
EXPO'nun ilk gününe bazı ülkelerin liderleri de katıldı. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso Belçika Pavyonu ile birlikte kurulan AB pavyonunu gezdi. Barrosso, daha sonra Çin Devlet Başkanı Hu Cintao ile bir araya geldi.
EXPO yetkilileri, ilk gün için 300 bin bilet satıldığını veya dağıtıldığını açıkladı. 189 ülke ve 57 uluslararası örgütün katıldığı Şanghay EXPO, bu konuda bir ilki oluşturuyor. EXPO'yu açık kalacağı 184 gün boyunca 70 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.