Haberler

INTERA İç Mekan Ödülleri 2010 Yaratıcı Tasarımcıları Bekliyor!

Tarih: 3 Mayıs 2010


Arkitera Mimarlık Merkezi ve Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı işbirliğiyle 2010 yılı itibariyle iç mekan tasarımlarının ödüllendirileceği yeni bir ödül hayata geçiriliyor. Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı kapsamında düzenlenecek olan İNTERA İç Mekan Ödülleri ile Türkiye'nin iç mekan tasarımı konusunda nitelikli işlere imza atan mimarlarının ve tasarımcılarının ödüllendirilmesi amaçlanıyor.

İNTERA İç Mekan Ödülleri ile nitelikli iç mekan tasarımlarının ve uygulamalarının teşvik edilip ödüllendirildiği bir ödül programının eksikliğinin hissedildiği Türkiye'de bu eksikliğin giderilmesi hedefleniyor. Nitelikli mimarlık üretiminden çok daha geniş bir alana yayılmış ve iş hacmi olarak da daha geniş olan iç mekan tasarımı ve uygulamaları konusunda bugüne kadar sürekliliği olan bir ödül programı kurgulanmamış olması da İNTERA İç Mekan Ödülleri'nin hayata geçirilmesinde önemli bir ihtiyaç olarak göze çarpıyor.

INTERA İç Mekan Ödülleri'ne, son 2 yıl içinde tamamlanan projeleriyle katılabilecek olan tasarımcılar "Konutlar", "Eğlence, Yeme-İçme ve Kültürel Mekanlar", "Ticari Mekanlar", "Ofis Mekanları" ve "Konaklama Mekanları" olmak üzere 5 ayrı kategoride başvuru yapabilecekler.

Jüri üyeleri arasında Aziz Sarıyer, Betina Hakko, Hasan Mingü, Faruk Malhan, Melda Narmanlı Çimen, Meltem Eti Proto, Mustafa Taviloğlu, Senem Onur ve Yıldırım Kocacıklıoğlu'nun yer aldığı İNTERA İç Mekan Ödülleri 2010'da değerlendirme kriterleri olarak "fonksiyona uygunluk", "form-fonksiyon ilişkisi", "estetik bütünlük ve uyum", "konsept" ve "uygulama kalitesi" öne çıkıyor.


İNTERA İç Mekan Ödülleri 2010'un ödül töreni 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı sırasında düzenlenecek. Ayrıca, 4 gün sürecek fuar süresince finale kalan projelerin paftalarından oluşan bir sergi de ziyaretçilerle buluşacak.


Ödül için başvuruda bulunmak isteyen tasarımcılar, kendilerine verilecek formatta bilgileri dijital ortamda hazırlayıp Arkitera Mimarlık Merkezi'ne iletebiliyor.

Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.