Haberler

Köprü güzergahında kesilenin 5 katı kadar ağaç dikilecek

Tarih: 4 Mayıs 2010 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Cahit Saraçoğlu
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'a yapılacak yeni köprünün Belgrad Ormanları'na ve Ömerli Su Havzası'na zarar vermeyeceğini söyledi. Eroğlu, bölgede 573 bin ağaç kesileceğini, yerine 2,5 milyon ağaç dikileceğini kaydetti.

Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ormancılık yaşamını tahrip etmeyecek yöntemler uygulanacağını belirtti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'a yapılacak yeni köprünün bölgedeki orman arazilerinde yaratacağı tahribata ilişkin eleştirilerin yerinde olmadığını söyledi. Eroğlu, köprü inşaatından dolayı 573 bin civarında ağaç kesilmesinin hesaplandığını belirterek, yerine 2,5 milyon ağaç ekileceğini kaydetti.

Ormanın Binde 4'ü Kesiliyor
Bakan Eroğlu, İstanbul'da Karadeniz'e en yakın Poyrazköy-Garipçe bölgesine yapılacak yeni köprünün doğal hayata ve yaban hayata zarar vermeyecek şekilde planlandığını ifade etti. Bakan Eroğlu, İstanbul'un yüzde 48'inin ormanlık alan olduğunu belirtirken, köprünün yapılacağı alanda ormanların binde 4'ünün kesileceğini kaydetti. Bu kapsamda, 573 bin adet ağaç kesilmesinin planlandığını söyleyen Bakan Eroğlu, yerine de 5 katı ağaç dikileceğini söyledi. Köprüden dolayı bölgede etkilenecek ormanlık alanın yüzde 11'inin askeri, yüzde 11'inin 2B, yüzde 16'sının özel ve yüzde 47'sinin de hazineye ait olduğunu ifade eden Eroğlu, "Ormanlık alandaki yaşamı tahrip etmeyecek yöntemler uygulanacak. Köprünün tünel ve viyadük ile geçişlerinin temel amacı doğal hayatı tahrip etmemesidir" dedi.

Su Havzaları Korunacak
Yeni köprünün Belgrat Ormanlarının ve maden sahalarının kuzeyinden geçeceğini ve bu alana herhangi bir engelinin bulunmadığını belirten Eroğlu, su havzalarının kesinlikle korunacağını kaydetti. Köprünün Ömerli Su Havzasının güneyinden geçeceğini belirten Eroğlu, ellerindeki teknoloji ile mevcut su havzalarının, milli parkların ve ormanların tüm koordinatlarının bulunduğunu söyledi.

Kışlık Noktalar Var
Bölgede yaban hayatının yoğun olduğunu belirten Eroğlu, doğal hayatın bozulmaması için bölgede 'yaban hayatı kışlık noktaları' yapılacağını da ekledi. Bu kapsamda, yaban hayatı için geçiş yerlerinin de planlandığını ifade eden Eroğlu, "Köprü güzergahında tünelle geçişler yaparak, doğal hayatın tahribatını önleyeceğiz" dedi. Eroğlu, "Ormanlık alandaki yaşamı tahrip etmeyecek yöntemler uygulanacak. Köprünün tünel ve viyadük ile geçişlerinin temel amacı doğal hayatı tahrip etmemesidir" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.