Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan "kentsel dönüşüm" uyarısı

Tarih: 5 Mayıs 2010 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; planlı, sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamanın, insanların en temel haklarından birisi olduğunu ve göreve geldikleri günden itibaren temel stratejilerini bu ana tema üzerine oturttuklarını söyledi. Bu çerçevede ilk olarak, İzmir'i tamamen planlı bir şekilde projelendirdiklerini ve yatırımlarını buna göre gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Sağlıksız gelişmiş kentsel alanları daha çağdaş, daha sağlıklı ve daha güvenli bir görünüme kavuşturma konusundaki çalışmalarımız kapsamında, kentin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkaracak projeleri de hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Geleceğin İzmir'ini planlama konusunda kentsel dönüşüm çalışmalarının özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, bu işin ‘yık yapıyı-yap binayı' olayından ibaret sayılmaması gerektiğini belirterek, "Binanın durumunun yanı sıra, işin sosyal ve kültürel boyutunu asla göz ardı etmemeliyiz. Çünkü insanı insan yapan değerlerin yaşamadığı bir kent, cansız bina yığınlarından başka bir şey değildir. Kent dönüşüm projeleri, kent mezarlıkları da yaratabilir. Biz planlı ve programlı bir şekilde; kentini, insanını bilerek, kimin nerede yaşayabileceğini, toplumla nasıl bağ kuracağını, yaşamlarını nasıl geliştirip iyileştireceğini, yaşam standartlarını nasıl arttırarak sürdüreceğini bilerek kentsel dönüşüm projeleri uyguluyoruz. Ve tüm bunları, kendi imkanlarımızla yapıyoruz" diye konuştu.

Öncelik sırası

Kentsel dönüşüm uygulamalarını Kadifekale'den sonra Cennetçeşme ve Ege Mahallesi'nde sürdüreceklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı projelerle kent dönüşümü konusunda en ileri belediyelerden biri olduğunu söyledi. Kadifekale'de uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle de ilgili bilgi veren Başkan Kocaoğlu, heyelan bölgesinin kamulaştırma maliyetlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını belirterek, "Kadifekale'den Uzundere'ye taşınacak vatandaşlar için yapılan 2688 konutu da TOKİ'den satın aldık. Ayrıca Cennetçeşme'de 47 hektar alanda ve Ege Mahallesi'nde 35 hektar alanda kentsel dönüşüm projeleri uygulayacağız. Kentsel dönüşüm konusundaki birikimlerimizi Ege Mahallesi'nde farklı bir projeyle sunacağız" diye konuştu. Kentin kalkınması için doğru işler yaptıklarını ve semeresini aldıklarını da ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, "Kentin ihtiyaçlarını doğru bir öncelik sırasına koyarak Büyükşehir Belediyesi'nin gücüyle karşılıyor ve yolumuza devam ediyoruz. İzmir gibi vergisini ödeyen, sürekli merkezi hükümete artı veren bir kent için merkezi hükümet bütçesinden, kent dönüşümü, planlama, turizm ve sanayi teşviği konularında destek olunmasının, kentin kalkınmasında büyük rol oynayacağına inanıyorum" dedi.

 

Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.