Haberler

Burası Arter, müze değil!

Tarih: 6 Mayıs 2010 Kaynak: Zaman Yazan: Musa İğrek
İstanbul'un sanat haritasına yeni bir mekân eklendi. Vehbi Koç Vakfı bünyesinde kurulan 'Arter-Sanat İçin Alan' adlı güncel sanat mekânı İstiklal Caddesi'nde sanatseverleri bekliyor. Arter, vakfın müze kompleksinin bir nevi laboratuvarı olacak.

İstiklal Caddesi yeni bir sanat durağına daha kavuştu. Goethe'nin 'dünyadan kurtulmanın sanattan daha iyi bir yolu yoktur' sözüne itibar ediyorsanız Vehbi Koç Vakfı'nın (VKV) 'Arter-Sanat İçin Alan' adlı güncel sanat mekânına kulak vermenin vaktidir. Zira Arter 'yeni şeyler' söylemenin derdinde. Hemen belirtelim Arter bir müze değil ve müzeye dönüştürülmesi de planlanmıyor. Üç yıllık restorasyonun ardından açılan mekân, düzenleyeceği etkinliklerle Vehbi Koç Vakfı'nın kurmayı hedeflediği müze kompleksi için bir nevi laboratuvar vazifesi görecek.

Arter'in ilk sergisi Vehbi Koç Vakfı'nın Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan oluşturulan 'Starter'. Hem mekan hem de sergi dün düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Arter'deki toplantıya VKV Genel Müdürü Erdal Yıldırım, vakıf danışmanı Melih Fereli, serginin küratörü René Block ve Arter'in sergiler direktörü Emre Baykal, Genel Koordinatör Bahattin Öztuncay katıldı. Arter ekibi çağdaş sanat mekanını şehre dahil etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kapılarını cumartesi günü açacak olan Arter'in amaçlarının başında, 'yeni üretimlere destek vermek ve bu üretimleri sergilemek' geliyor.

İstanbul'un çağdaş sanat ortamına yeni bir hareket getirecek Arter'in açılış sergisinde, 87 sanatçının 160'ı aşkın eseri yer alıyor. Toplam dört katı olan Arter ferahfeza ve tarihi yapısıyla sanatseverlere 1960'lardan günümüze çağdaş sanatçıları buluşturan bir sergi sunuyor. Starter; Adel Abidin, Halil Altındere, Nevin Aladağ, Maja Bajevi, Elina Brotherus, Cevdet Erek, Ebru Özseçen, Michael Sailstorfer gibi sanatçıların güncel eserleriyle Joseph Beuys, John Cage, Cengiz Çekil, Ayşe Erkmen, Rebecca Horn, Gülsün Karamustafa ve Nam June Paik gibi kavramsal ve çağdaş sanatın Türkiye ve dünyadaki önemli ustalarını bir araya getiriyor. Uluslararası kurumlarla işbirliğiyle düzenlenecek ortak yapımlara ve uluslararası sergilere de evsahipliği yapacak olan Arter'in sergi programlarına paneller, seminerler, atölye çalışmaları ve sanatçı konuşmaları eşlik edecek.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.