Haberler

Sejima Venedik Bienali için "Star"ları Sıralıyor

Tarih: 6 Mayıs 2010 Kaynak: Building Design Yazan: Elizabeth Hopkirk Çeviren: Pınar Koyuncu


29 Ağustos-21 Kasım tarihleri arasında Arsenal ve Giardini'de işleri yer alacak olan 43 mimar, mühendis ve sanatçının yanı sıra Herzog & de Meuron, OMA, Toyo Ito ve Arup'tan Cecil Balmond da Venedik Bienali'nde işlerini sergilemek için kuratör Kazuyo Sejima tarafından davet edilen "star"lar arasında yer alıyor.

Geçen ay yapılan açıklama ile, Tony Fretton ve Mark Pimlott da Florian Beigel'in Mimari Araştırma Birimi'nin yanında yer almak üzere seçildiği belirtilmişti. Diğer katılımcılar arasında sanatçı Olafur Eliasson ve Cerith Wyn Evans, Serpentine Gallery yönetici yardımcısı Hans Ulrich Olbrist, film yönetmeni Wim Wenders, Hindistan firması Studio Mumbai ve Japonya'dan Atelier Bow-Wow var.

1,7 milyon Euro'luk sergide her katılımcının kendine ait bir alanı olacak ve burada "İnsanlar Mimarlıkla Buluşuyor" temasını değerlendirecekler. Toyo Ito bir mimari ifade olarak "duvar" konusunu sorgularken, Studio Mumbai mimarlığın hangi atmosferden doğduğunu inceleyecek.
Japon firması Sanaa'dan Sejima şöyle diyor: "Düşüncemiz insanların mimarlıkla ilişki kurmasına yardımcı olmak, mimarlığın insanlarla ilişki kurmasına yardımcı olmak ve insanların kendileriyle ilişki kurmasına yardımcı olmak."

Bienalde "Architecture Saturdays", eski yöneticiler tarafından başkanlık edilecek çalıştaylar ve okullara öğrencilerini sergiler yoluyla eğitmeye davet eden "Universities Meet in Architecture" göze çarpıyor.

Bienal başkanı Paolo Baratta, "Bu mimarlık ve mimarlıkla ilgili disiplinler adı altında yeni bir anlaşma ve aynı zamanda mimarlık bienalini öğretmenler ve öğrencileri hedef alan uluslararası bir hac yolculuğu olarak görmek için yenilenmiş bir uyarı," diyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.