Haberler

Okul yapıldı, girişi yok!

Tarih: 7 Mayıs 2010 Kaynak: CNN Türk
Rize'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan Anadolu Lisesi'nin girişi, 40 metre karelik arsa sorunu nedeniyle yapılamıyor.

Rize'nin Hayrat Mahallesi'ndeki Rize Çay Hayrat Anadolu Lisesi yapımı işi Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanlığı tarafından 2006 yılında ihale ile bir firmaya verildi.

İlgili firma, 24 derslikli okulun inşaatına başlamasının ardından projenin 40 metre karelik bölümünün, Tatoğlu ailesine ait kamulaştırması yapılmamış arazi üzerinde olduğu anlaşıldı.

Mahkemeye başvuran Kadir Tatoğlu, okul inşaatını durdurdu. Milli Eğitim Bakanlığı kamulaştırma sorunu sonrası okulun projesinde yenilemeye giderek 5 aylık aranın ardından okul inşaatının devam etmesini sağladı.

İnşaat Mühendisi Ali Metin, ARAM İnşaat firması olarak okul inşaatının yapımını üstlendiklerini belirterek, "İnşaat çalışmaları sırasında projenin yanlış olduğunu görünce ilgili kişileri uyararak kamulaştırma sorununun giderilmesini istedik. Ancak bize sorun yaşanılmayacağı, inşaata devam etmemiz söylendi. Ardından arazi sahiplerinin mahkemeye başvurması sonucu inşaatı durdurduk" dedi.

Proje tadilatının ardından inşaata devam ettiklerini ifade eden Metin, "Okulu dört derslik küçülterek inşaata devam ettik. Okul bitme aşamasında. Ancak öğrenci giriş merdiveni, tören alanı vatandaşın arazisine denk geldiği için yapılamıyor. Engelli asansörü yapılamıyor. Öğrenciler, öğretmenler, veliler, arabalar dokuz metrelik arka bahçe girişini kullanmak zorunda. Bu da çok sağlıklı olmayacak. Öğrencilerin ders arasında bahçeye çıkma imkanları olmayacak. Okul içinde hapsolacaklar" diye konuştu.

Arazi için "nasılsa kamulaştırırız" mantığı güdüldüğünü öne süren Metin, "Şimdi okul var, ancak girişi yok. Okulu küçülttük. Eğer kamulaştırma sorunu çözülmezse bu okulun eğitime açılabilmesi çok zor" dedi.

Mahkemeye başvurdu
Bu arada Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, yaptığı açıklamada, kamulaştırma sorununun çözümü için anlaşma sağlayamadıklarını kaydederek, "Burada bir kamu yararı var. Vatandaşla anlaşamayınca biz de arazinin kamulaştırılması için mahkemeye başvurduk. İnşaat çalışmaları devam ediyor. Okul açılmadan mahkemenin karar vereceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.