Haberler

"En zorlu etap" tamamlandı

Tarih: 10 Mayıs 2010 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Zemin özelliği nedeniyle Aliağa-Menderes Projesi'nin en zorlu etaplarından biri olan Karşıyaka Tüneli ve istasyonlarının yapımı tamamlanarak raylarıyla birlikte işletime hazır hale geldi.

Kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye'deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nde mutlu sona adım adım yaklaşılıyor. Önümüzdeki sonbaharda hizmete alınması planlanan 80 kilometrelik güzergah üzerinde yer alan ve değişken zemin yapısı nedeniyle inşaat çalışmaları hayli zorlu geçen Karşıyaka Tüneli ve istasyonları tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3.5 kilometrelik Karşıyaka Tüneli'nin yanısıra, giriş ve çıkış rampaları; Nergis, Karşıyaka ve Alaybey yeraltı istasyonları ile Naldöken yer üstü istasyonundaki tüm işleri bitirdi. Tünel, TCDD'nin yaptığı ray döşeme çalışmalarının da tamamlanmasıyla, Mayıs başından itibaren işletime hazır hale getirildi.

Öte yandan, Karşıyaka Tüneli ve istasyonlarının üstünde kalan alanların düzenlenmesi için gerçekleştirilen ihalenin değerlendirme süreci devam ediyor. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak çalışmalarla, tünel üstü alanları "24 saat yaşayan mekanlar" haline dönüştürülecek.

Daha önce Şirinyer Tünel üstünü düzenleyerek Bucalıların hoşça vakit geçirebilecekleri, çağdaş bir mekan haline getiren Büyükşehir Belediyesi, aynı projeyi Karşıyaka Tüneli üzerinde de yaşama geçirecek.

Tünel üzerinde kalan bölgede üstü gölgelikli sergileme ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, açık hava kondisyon alanları, park alanları, yeşil alanlar, yürüyüş yolları, meydan düzenlemeleri ve havuzlar yapılacak. Vatandaşların kültürel, dinlenme ve sportif ihtiyaçları düşünülerek yapılan düzenlemeyle birlikte alana yerleştirilecek panolarda, demiryollarının tarihsel gelişim sürecini anlatan bir bölüm de yer alacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.