Haberler

Topbaş: 3. köprünün adını İstanbullular belirleyecek

Tarih: 10 Mayıs 2010 Kaynak: Zaman Yazan: Muzaffer Salcıoğlu
İstanbul Boğazı'nda yapılacak 3. köprünün ismini İstanbullular belirleyecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gazetecilerin 3. köprünün isminin ne olacağı yönündeki sorusuna "3. köprünün halka sorulmasında fayda olduğunu düşünüyorum." dedi.

Yıldız Sarayı Çit Kasrı'nda düzenlenen 'İslam Medeniyetlerinde Astronomi Bilginleri ve Dünya Bilim Tarihine Katkıları' isimli panele katılan İBB Başkanı Topbaş, 3. köprünün isminin ne olacağı şeklindeki soruya yanıt verdi. Bu konuda henüz bir çalışma yapılmadığını söyleyen Topbaş, köprünün isimsiz kalmayacağını ve İstanbul'a yakışır bir isim bulunacağını dile getirdi. İstanbul Boğazı'na yapılacak yeni köprünün ismini İstanbullulara sormakta fayda olduğunu vurgulayan Topbaş, bu konuda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a da teklif edeceğini söyledi. Halkın kendisinin karar verdiği isimleri daha çok benimsediğini hatırlatan İBB Başkanı, "Biz vapurlarda da bunu yaşadık. Köprünün isminin nasıl belirleneceğini Sayın Başbakan'ımızla da konuşmak lazım." dedi. Topbaş, İstanbul Metrosu için Haliç'te yapılan köprünün ismini Mimar Sinan Köprüsü koymayı düşündüğünü ve köprüden geçecek metronun Süleymaniye'nin altından geçeceğini ve bu ismi de İstanbullularla değerlendirmek istediğini ifade etti.

Topbaş, Marmaray projesinde Boğazın altından raylı sistemle iki yakanın Londra'dan Uzak doğu'ya kadar bağlantısının sağlandığı için 3. köprüde raylı sisteme gerek duyulmadığını vurguladı. Topbaş, "Marmaray'da gece yarısından sonra da yük taşımacılığı için kullanılabilecek bir sistem var. Bu yüzden tekrar ikinci bir raylı sistemin yapılmasına gerek görülmedi. Artı, bu kadar kuzeyde olan bir raylı sistemin kent içi trafiğine çok fazla katkısı olamaz." dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.