Haberler

Harbiye Kongre Vadisi kavşak düzenlemesi tamamlandı

Tarih: 10 Mayıs 2010 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü yoğun çalışmalar neticesinde hizmete alınan Harbiye Tüneli ile araçların altı ayrı bağlantı yoluna kesintisiz ulaşması sağlandı.

İstanbul Kongre Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin bulunduğu aks üzerindeki trafik sirkülasyonuna yönelik başlatılan "geometrik düzenleme" projesi tamamlandı.

Harbiye Kongre Vadisi projesinin bir parçası olan 382 m uzunluğundaki Harbiye Tüneli'nin (Taşkışla caddesi) açılmasıyla birlikte; tünelden gelen araçlar ile Kadırgalar Caddesi, Mim Kemal Öke Caddesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Lütfü Kırdar Kongre Merkezi girişlerindeki araçlar kesişerek yoğun bir trafik oluşturuyorlardı. Bu proje ile, söz konusu alanda meydana gelen trafik yoğunluğu yeni uygulama ile çözüme ulaştırıldı.

Projenin uygulaması ile; Kadırgalar Caddesi, İnönü Stadı'ndan Lütfi Kırdar'a doğru tek yönlü hale getirildi. Dolmabahçe ve İnönü Stadı yönüne gidecek araçlar Harbiye Tüneli'ne veya Mim Kemal Öke - Abdi İpekçi Caddelerine yönlendirildi.

Taksim tarafından gelen araçların Kongre Vadisi'ne ve Harbiye Tüneli altındaki otoparka ulaşımları bu proje ile sağlandı. Ayrıca, Taksim'den gelen araçlar ile Harbiye tünelinin altındaki katlı otoparktan çıkan araçların Taşkışla Caddesi - Mim Kemal Öke ve Kadırgalar Caddeleriyle kesişimi önlendi.

Proje sayesinde, İstanbul Kongre Vadisi trafiğinin akışı, Vali Konağı Caddesi-Taksim- Dolmabahçe ve Beşiktaş istikametine doğru kesintisiz olarak sağlandı.

40 gün içinde tamamlanan geometrik düzenleme projesinin; yön bilgi levhaları ve yol çizgilerine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.