Haberler

Mamasın Barajı kirinden arınacak

Tarih: 11 Mayıs 2010 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Nedim Şişman
Mamasın Barajı'nın kirletilmemesi için konunun masaya yatırıldığı toplantının sonucunda 17 maddelik bir tedbir paketinin hazırlandı. Çevre ve Orman Bakanlığı bu tedbirler çerçevesinde TÜBİTAK'a yetki verdi. Mamasın Barajı ve havzasında araştırma çalışması başlatılacak.

Aksaray Belediyesi ile Aksaray İl Çevre Orman Müdürlüğü tarafından 4 Mayıs'ta düzenlenen "Mamasın Baraj Havzası Kirlilik Önleme Çalışması" konulu toplantının sonuç bildirgesi açıklandı. Toplantı sonucunda Mamasın Barajı'nın kirletilmemesi için 17 maddelik bir tedbir paketi hazırlandı. Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray'ın içme suyu kaynağı olan Mamasın Barajı'nın kirletilmemesi için çok ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi. Aksaray'ın birinci su kaynağı olan baraj konusunda alınacak tedbirleri anlatan Başkan Palta, "Aksaray Belediyesi tarafından içme suyu sağlanan mamasın Barajının kirlilik sorununun önlenmesi amacıyla birkaç aydır devam eden çalışmalar sonuçlandırıldı. Mamasın Barajı ve barajı besleyen Karasu Çayı ve Melendiz Çayı'nın kirlenme sebepleri ve çözüm yolları konusunda ortak görüşe varıldı. Mamasın Barajı'ndaki kirliliğe sebep olan problemleri çözümü konusunda tüm katılımcıların üstüne düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiği belirtildi. Gerekli olursa yerleşim yerlerinin tek başlarına değil de birleşerek bu sorunları çözmelerinin daha rahat ve ekonomik olacağına karar verildi." dedi.

Tedbirler Kısa ve Uzun Vadede Alınacak
Toplantıda, Çevre ve Orman Bakanlığı'nca TÜBİTAK'a yetki verildiğini ve tüm Mamasın Barajı ve havzasında araştırma çalışması başlatıldığını ifade eden Başkan Palta, yaz aylarında bu çalışmanın sona ermesi ile sonuca daha da yaklaşılacağını ifade etti. Palta şöyle devam etti:"Toplantıya katılan tüm yetkililer sorunun kaynağı konusunda fikir birliğine varmışlardır. Bundan sonrada hem Niğde İli sınırlarındaki köy ve beldeler hem de Aksaray'a bağlı köy ve beldeler çözüm konusunda kendilerine düşen sorumluluk ve yükümlülüklerini yerine getireceklerine dair güvence vermişlerdir. Ekte belirlenen tedbirlerin kısa ve uzun vadede alınması kararına varılmıştır."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.