Haberler

Ayazmalılar mücadeleye devam ediyor

Tarih: 11 Mayıs 2010 Kaynak: Evrensel Yazan: Eylem Lodos
Ayazma-Tepeüstü Kentsel Dönüşüm Projesi mağduru 18 aile önceki gün her hafta düzenledikleri oturma eyleminin ikincisini gerçekleştirdi. Küçükçekmece Belediyesi'nin önündeki Atatürk Parkı'nda 24 saat oturma eylemi yapan aileler, TOKİ ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedi. 18 aile açtıkları çadırlarda yıkımlarda çekilen fotoğrafları ve haklarında çıkan haberleri sergiledi.

"TOKİ ve Küçükçekmece Belediyesi verdiğin sözleri tut" yazılı pankart açan aileler, eylem süresince yaşadıklarını anlatan broşürler dağıttı. Sulukule Platformu, Başıbüyük Çevreyi Geliştirme, Yaşatma ve Koruma Derneği, Gülsuyu-Gülensu Güzelleştirme Derneği, Göç-der, Birleşmiş Milletler HABİTAT-AGFE'nin de aralarında bulunduğu birçok kişi ve kurumun destek ziyaretinde bulunduğu aileler, verilen sözler tutulana kadar her hafta cumartesi 17.00'den pazar 17.00'ye kadar nöbet tutacaklarını söyledi.

BELEDİYE SUSMAYI TERCİH EDİYOR
Aileler adına konuşan Kasım Aydın, Küçükçekmece Belediyesi'nden hiçbir yetkilinin kendileri ile görüşmediğine dikkat çekti. Sadece zabıta amiri olduğunu söyleyen bir memurun eylem için izinleri olup olmadığını sorduğunu söyleyen Aydın, Küçükçekmece Belediyesi'nin susmayı tercih ettiğini belirtti. "Bu iş sonuçlanana kadar eylemlerimize devam edeceğiz" diyen Aydın, her hafta kendilerine verilen desteğin arttığına dikkat çekti.

TOKİ ASIL AMACINDAN SAPTI

Ayazmalılara Destek vermek için Maltepe Başıbüyükten Küçükçekmece'ye gelen Maltepe Belediyesi CHP Meclis Üyesi Adem Kaya, seçim öncesi ulusal basında Ayazma ile ilgili çıkan haberlerin göstermelik ve şov yapmaya yönelik olduğunu söyledi. Medyanın üstüne düşen görevi yapmadığını vurgulayan Kaya, "Ne zaman seçim gündeme gelse bu arkadaşlar gündeme gelecek" diye konuştu.

Küçükçekmece Belediyesi'nin sözünde durmadığının altını çizen Kaya, "18 aile kira yardımı alamadı, Kayabaşı Konutlarından söz verildiği gibi konut verilmedi. Bu insanların ekonomik güçleri var mı araştırılmadı" diyen Kaya, TOKİ'nin sosyal bir kurum olduğunu belirtti. TOKİ'nin asıl görevinin yoksul insanlara konut yapmak olduğunu vurgulayan Kaya, TOKİ'nin asıl amacından saptığını söyledi. Ayazmalı 18 aileye medyanın destek vermesi gerektiğini anlatan Kaya, "Biz onları yalnız bırakmayacağız" dedi.

Eylem sırasında ziyaretçilerin duygularını yazması için bir de anı defteri açıldı.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.