Haberler

REDEVCO ortak girişimi Çin'de ilk BREEAM projesini gerçekleştiriyor

Tarih: 13 Mayıs 2010
REDEVCO ile Shui on Land, Çin'de bir ilke imza atarak bir binayı dünya genelinde yeşil binalara uygulanan en önemli sınıflandırma aracı olan BREEAM'in değerlendirmesine sundu. 2009 yılı sonlarında BRE Global ile çalışmaya başlamış olan Ortaklık, Wuhan Tiandi Binası'nda BREEAM değerlendirmesi için uygun kriterlerin geliştirilmesiyle ilgili son aşamalara gelmiş bulunuyor.

Wuhan Tiandi 1.500.000 metrekarelik brüt taban alanına sahip, bünyesinde ofisler, perakende birimleri ve 5 yıldızlı bir otel barındıran karma bir geliştirme projesi. BREEAM değerlendirmesi, otopark da dahil olmak üzere toplam 109.000 metrekarelik 5 katlı alışveriş merkezi üzerinde yoğunlaşacak.

REDEVCO Asya'nın Genel Müdürü Robert Lie'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: "BREEAM'i sağlıklı işleyişi ve performanstaki yüksek standartları, aynı zamanda Çin'e uyarlanabilme kabiliyeti dolayısıyla seçtik. Wuhan Tiandi Riverview Plaza'da, REDEVCO ile Shui on Land'in güçlerini bir araya getirmekle hem ticari hem de çevresel öncelikleri layıkıyla karşılayacak, heyecan verici, modern bir alışveriş ve eğlence merkezi geliştirmiş olacağız."

Shui on Land Genel Müdürü Freddy Lee ise: "Shui on Land ile REDEVCO'nun bu projede başarılı bir biçimde birlikte çalışacaklarından ve bu alışveriş merkezini hem bir referans noktası hem de Wuhan kıyı şeridinin en hayati bölgelerinden biri haline getireceklerinden hiç kuşkum yok," diyor.

BRE Global CEO'su Carol Atkinson görüşlerini şu şekilde ifade ediyor: "Bu proje, BREEAM'in uluslararası boyutta kullanımı açısından büyük bir dönüm noktasıdır. Wuhan Tiandi Riverview Plaza, gerek yüksek sürdürülebilirlik standartlarına sahip olma hedefi bakımından gerekse de performans artırmada BREEAM'i kıyaslama referansı olarak kullanması açısından muhteşem bir geliştirmedir."

Perakende kompleksi inşaatının 2010 yılının son çeyreğinde başlaması ve 2013'de tamamlanması hedefleniyor. BREEAM değerlendirmesi, genel BREEAM kapsamı içinde yerel durum ve standart kriterlerin özel olarak geliştirilmesini öngören BREEAM International Bespoke 2008 çerçevesinde yapılacaktır.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.