Haberler

Şehir planlacılarından Abant için dava

Tarih: 13 Mayıs 2010 Kaynak: Milliyet
TMMOB Şehir Plancıları Odası, "Abant Tabiat Parkı'ndaki uygulamaların durdurulması ve benzer girişimlerin engellenmesi" amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bolu Valiliğine dava açtı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar, yaptığı yazılı açıklamada, "Geçen ay basına yansıyan ve tepki çeken Abant Gölü çevresinde yol genişletme çalışması adı altında yaratılan tahribata yönelik Oda tarafından yapılan araştırma ve değerlendirmeler sonucunda konunun yargıya taşınmasına karar verdiklerini" bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bolu Valiliği arasında 21 Ağustos 2009 tarihinde, "Abant Gölü Tabiat Parkı Sınırları İçerisinde Yer Alan Çadırlı Kamp Alanı, Kapı Girişi, Köy Ürünleri İşletmeciliği ile Genel Saha Temizlik ve Güvenlik Hizmetlerinin İşletmeciliğine ait İhale"nin sözleşmesinin imzalandığını anımsatan Uyar, aradan geçen yaklaşık bir yılda, sözleşmeye bağlı yapılan fiili uygulamaların ekolojik sistemin katliamına dönüştüğünü savundu.

Uygulamanın durdurulması ve benzer girişimlerin engellenmesi amacıyla Oda tarafından bugün Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bolu Valiliğine karşı dava açtıklarını duyuran Uyar, açıklamasında, şunları kaydetti.

"Odamız tarafından açılan davada bir yandan bu tür alanların 'yönetiminin ve işletiminin' sözleşme ile devredilmesinin ya da özelleştirilmesinin yasal açıdan olanaklı olmadığı diğer yandan bu tür devirler sonucunda bilimsel korumanın gerçekleşemediği, tam tersine kontrolsüz bir talan ve tahribatın yaşandığı gerçeği vurgulanmıştır.

Yargı yoluna başvurarak bir yandan hukuksuz katliamın daha fazla büyümesini durdurmak, diğer yandan ilgili kurumları yasa gereği kendilerine verilmiş olan yetkileri doğru ve yerinde kullanmaları konusunda uyarıyoruz."

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.