Haberler

Başkan Topbaş; "Taksim Meydanı'nın ismi değişmemeli:"

Tarih: 14 Mayıs 2010 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı'nın isminin değiştirilmesi ile ilgili olarak Büyükşehir Meclisi'ne verilen önerge ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

Başkan Kadir Topbaş Eyüp'te bulunan Feshane Kongre ve Fuar Merkezi'nde "KAS-DER Kastamonu Günleri" programı açılışı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Taksim meydanı isminin Taksim 1 Mayıs meydanı şeklinde değiştirilmesi teklifiyle ilgili soru üzerine Topbaş, "Taksim bu şehrin simgesel bir adını yaşattığı için bu isimle devam etmesini uygun görmekteyim." dedi.

Taksim adının Suların taksim edildiği maksemin bulunması nedeniyle asırlardır böyle anıldığına dikkat çeken Topbaş şöyle devam etti: "Yerleşim alanlarının şehirlerin simgesel özelliği taşıyan yerler vardır. İstanbul'un en önemli meydanlarından bir tanesi de Taksim'dir. Benim şahsi kanaatim kentin kendi simgesel değeri olan Taksim isminin değiştirilmemesi gerekir. Böyle bir değişiklik kentin hafızasını ve kayıtlarını sarsmak anlamına gelecektir. Ve buradaki güzelliklerin devamını sağlamak hepimizin görevi. Ayrıca orada bir Cumhuriyet anıtı var. Buraya Cumhuriyet'in merkezi diye de bakılabilir."

Beyazıt Meydanı'nın da daha önce Hürriyet Meydanı olarak değiştirildiğini hatırlatan Kadir Topbaş, "Orada da bir ikilem ortaya çıktı. Halen tam olarak algılanmıyor. Taksim bu şehrin simgesel özelliği taşıyan bir ismi yaşattığı için bu isim bence devam etmesi uygun görüyorum. Bizim tavsiyemiz bu yönde olabilir." şeklinde konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.