Haberler

Giyotin lavabo iki yıllık

Tarih: 14 Mayıs 2010 Kaynak: Hürriyet
Lavabonun kırılarak Efe Boz'un ölümüne yol açtığı ilköğretim okulunda dün endişe ve öfke vardı.

Çocuklarını okula getiren veliler içeri alınmayınca okul yönetimi ile tartışmalar yaşandı. Okul müdürü, tuvaletler ve lavaboların iki yıl önceki tadilatta yenilendiğini söyledi.

Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda anasınıfına giden 6 yaşındaki Efe Boz'un ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten müfettişler, okul müdürü ile anasınıfı öğretmeni ve yardımcı personelin savunmalarını aldı.

Küçük Efe'yi tuvalete götüren refakatçi personel Sema Aktaş ise, feci kazanın çok ani yaşandığını iddia ederek, "Teneffüs zili çaldıktan hemen sonra Efe ile bir kız öğrenciyi tuvalete götürdüm. Dönüşte kız öğrenci ile biz koridora giderken Efe lavabolara yönelmiş. Çok kısa süre sonra bu olay olmuştu" dedi. Okul müdürü Mustafa Katırcılar da, okulun 1999'da genel tadilattan geçtiğini, 2 yıl önce tuvalet ve lavaboların yenilendiğini anlattı.

Tuvaletler ‘uygun'muş
İlk belirlemelere göre lavabo ve tuvaletlerin fiziki şartları okul öncesi eğitim için uygun bulundu. Okul önünde toplanan velilerse, duyarsızlıkla suçladıkları okul yönetiminin açıklama yapmamasını protesto etti.

Efe Boz, önceki gün lavaboya tutunmuş, kırılan lavabonun seramiklerinden bir parça şahdamarını kesince hayatını kaybetmişti. Polis yaptığı incelemede, lavaboyu duvara bağlayan vidalardan birinin çıktığını belirlemiş, vida ve seramik parçasını incelemek üzere polis laboratuvarına götürmüştü.
Efe'nin cenazesi dün Tuzla Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Tuzla Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi. Anne Nurdan Boz oğlunun fotoğrafına sarılıp "Elimle okula götürdüm böyle mi olacaktı. Sen benim arkamdan gelecektin ama ben senin arkadan geleceğim. Canım benim, inci dişlim yeşil gözlüm sen burada mı yatacaktın" diyerek feryat etti.

Küçük Efe Boz'un hayatını kaybetmesinin ardından, okulda çocukları bulunan veliler de tedirgin oldu. Çocuklarını dün sabah bizzat okula getiren veliler bahçeden içeriye alınmayınca, görevliler ile anne ve babalar arasında tartışma çıktı. Polis ekipleri okul çevresinde önlem alırken, anasınıfı pazartesi gününe kadar tatil edildi. Görüştüğümüz velilerin tepkileri ise şöyle:

Melike Kurdoğlu: "Olayı akşam öğrendim. Kimse arayıp bize bilgi verme gereği duymadı. Kesinlikle ihmal olduğunu, fiziki şartların uygun olmadığını düşünüyorum. Kızımı okula getirmekte güçlük çekiyorum. Sürekli ağlıyor. Onlara ayna düştü demişler şimdi ayna görmek istemiyor."

Arife Özkan: "İki yıl önce okulda tadilat yapılmıştı. İhmal var diye düşünüyorum. Lavabonun sağlam yapılmadığına inanıyorum. Bu lavabolar eski tip, duvara tutturulanlardan."

Buse Çarık: "Kimse bize açıklama yapmadı. Okulda öğrenciler Efe'nin ölümünü birbirlerine anlatıyorlar."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.