Haberler

Antik Efes'e dünya kimliği

Tarih: 17 Mayıs 2010 Kaynak: Milliyet Yazan: Latif Sansür
Efes Antik kentinin gelişimine ve uluslararası tanıtımına katkıda bulunması hedeflenen "Efes Vakfı"nın kuruluş çalışmalarını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Avusturya Bilim ve Araştırma Bakanı Dr. Beatrix Karl birlikte duyurdu.

Toplantıya, Vakfın kurucularından Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Yöneticisi ve Efes Antik Kenti Kazı başkanı Doç.Dr.Sabine Ladstatter katıldı.

Vakfın, Efes Antik Kenti geleceği için önem taşıdığına dikkati çeken Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu topraklardaki her taşa, her çiçeğe her bitkiye sahip çıkıyoruz. Tüm kalbimizle biliyoruz ki gelecek bin yıllarda insanlığın ortak zenginliği olacaktır" dedi. Konuk Bakan Dr. Beatrix Karl'da, "Bu proje Avusturya'nın yurt dışındaki en büyük bilimsel projesi. Avusturya bu projenin önemine inanmazsa bu katkıyı yapmazdı. Daha kazılacak çok yer var. Bu çalışmalarla hem bilim hem de arkeolojide farkındalık yaratmalıyız. Efes antik kentini en büyük turizm yerlerinden biri haline getirmeliyiz. İnsanların buraya yakınlaşmasını sağlamalıyız" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.