Haberler

Mega Müze'de yer tartışmasına son

Tarih: 17 Mayıs 2010 Kaynak: Milliyet Yazan: Utku Bolulu
Bakan Günay, Agora'yla Kadifekale arasına yapılacağını açıkladı. Günay, "Büyükşehir Belediyesi'yle mutabık kaldık. Çalışmalar hızlanacak" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan yer istedi. Kocaoğlu ise bu talebe olumsuz yanıt verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de bir dizi temasta bulundu. Günay, restore edilen İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'ni gezdi. Günay, 9 Eylül'de hizmete açılacağını söyledi. İzmir'e yakışan bir bina ortaya çıktığını dile getiren Bakan, "İzmir'de kültür-sanat mekanlarının gelişmesi ve daha çağdaş yerler yaratmak için çalışıyoruz" dedi. Ertuğrul Günay, Mega Müze olarak adlandırılan Ege Medeniyetler Müzesi'nin yerini de kesinleştirdi. Günay, daha önce açıkladığı gibi Agora'yla Kadifekale arasını adres gösterdi ve şu bilgileri verdi:

Sıkı pazarlık ettiler
"Büyükşehir Belediyesi'yle mutabık kaldık. Bu alana müze yapmak için çalışmaları hızlandıracağız. Belediyenin kentsel dönüşümle ilgili uygulamaları tamamladıktan sonra araziyi bize teslim etmesiyle işe başlanacak. İzmir bu müzeye ihtiyaç duyuyor."

Bu arada Bakan Günay'la Başkan Aziz Kocaoğlu arasında yer pazarlığı yaşandı. Günay, İzmir Devlet ve Opera'nın provalarla oyunlarda kullandığı, bir ay içinde boşaltılması gereken Konak'taki Tekel binasının yerine Ahmet Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi'nin tahsisini istedi. Kocaoğlu ise olumsuz yanıt verdi, TEDAŞ'a ait eski Elektrik Fabrikası'yla Şaraphane'de eğitim kampusünün yer aldığı Sümerbank arazisini önerdi. Günay, Devlet Tiyatroları için de Kültürpark'taki İsmet İnönü Kültür Merkezi'ni talep etti. Kocaoğlu, burayı da vermesinin mümkün olmadığını belirtti, "Yerine Adnan Saygun Kültür Merkezi niteliğinde yeni salon yapacağız. Bakanlık, Bornova'daki kültür merkezini bitirsin, Devlet Tiyatroları'na versin. Kültürpark'ı niye vereyim?" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.