Haberler

İnciraltı "uzlaşmayla" çözülecek

Tarih: 17 Mayıs 2010 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 11. toplantısında, kentin gelişimine katkı sağlayacak önemli projeler tartışıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir için hayati önem taşıyan İnciraltı bölgesi planlaması konusunda Turizm Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri çalışmaların belli bir noktaya geldiğini belirtti. Başkan Aziz Kocaoğlu, planların bölgede oturan vatandaşlarla paylaşılması için iki toplantının düzenlendiğini ve genel mutabakatla, uzlaşıyla sorunun üstesinden geleceklerini bildirdi. Liman arkasının planlarıyla ile ilgili yapılan zemin etütlerinin Afet Komisyonu'na iletildiğini, konunun Ankara'da olduğunu ve bir aksilik olmazsa Haziran ayına İnciraltı planlamasının meclisten geçirileceğini söyledi.

İzmir Limanı ile Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi'nin son durumlarının değerlendirilerek yeni çözüm yollarının arandığı toplantıda, Kurul'un Müzeler Komitesi üyesi Oğuz Tatış, İzmir'de kurulması planlanan Ege Medeniyetleri Müzesi ile ilgili hazırlık çalışmasını sundu.

İzmir - İstanbul otoyolu yapımına başlanıyor

Kurul'un davetlisi olarak toplantıya katılan İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun ise "Karayolu Sektörü ve İzmir" konulu bir sunum yaptı. Altun, İzmir'i İstanbul'a bağlayacak otoyol projesinin ihalesinin tamamlandığını, yap-işlet-devret modeliyle önümüzdeki günlerde otoyolun yapımına başlanacağını bildirdi. İzmir'i İstanbul'a yaklaştıracak otoyolun inşaatına hem İzmir hem de İstanbul yönünden aynı anda başlayacaklarını söyleyen Altun, 421 kilometrelik otoyol projesi ile iki kent arasındaki seyahat süresinin 3.5 saate ineceğini ve İzmir'in kalkınmasına, ticaretin yüksek seviyeye ulaşmasına büyük katkı koyacağını söyledi. Altun, projeyi 3- 4 yıllık sürede bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Altun, İzmir- Ankara otoyolu için de avam projelerinin yapıldığını, Ulaştırma Bakanlığı tarafından bu projenin de öncelikler arasında ilk sırada yer aldığını kaydetti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.