Haberler

5 yıldızlı otel ‘yolsuz' kaldı

Tarih: 17 Mayıs 2010 Kaynak: Milliyet Yazan: Saffet Yenigün


Kemer'de bulunan Blue Collection Otel'in kullandığı giriş yolu, tesisin yanındaki devremülk sitesinin açtığı dava sonucu kapatıldı. Otele girişler elektrikli araçla sağlanıyor.

Turistler otele ‘buggy' adı verilen elektrikli araçlarla taşınıyor.
Kemer ilçesinde bulunan 5 yıldızlı Blue Collection Otel'in kullandığı giriş yolu, tesisin hemen yan tarafında yer alan devremülk villalardan oluşan ‘Villa Park' yetkilileri tarafından kendilerine ait olduğu gerekçesiyle dava konusu yapıldı. Mahkeme, yolun Villa Park'a ait olduğuna karar verdi.

‘Özel mülk' tabelası
Bunun üzerine Villa Park'ın sahibi Mert İnşaat firması yetkilileri, yolu kapatarak inşaat çalışmalarına başladı ve girişine de ‘Özel mülk, girmek yasaktır' yazılı tabela astı. Giriş yolları kapatıldığı için tesisin arka tarafından yeni bir yol açmak zorunda kalan otel yetkilileri ise, gece Kemer Belediyesi'ne ait iş makinelerinin yardımıyla çalışmalara başladı.

Çalışmalar devam ederken, turistler otele, çalışanlarının kullandığı elektrikli ‘buggy' araçlarla taşındı. Kamyonlar ve iş makinelerinin arasında tozun toprağın içinde otele gelip giden turistler durumdan şikâ yetçi oldu. Villa Park yetkilileri, kapattıkları yoldan geçerek otele girmek isteyen acente yetkilileri ve turistleri geri çevirirken, zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Mert İnşaat firmasının yetkilisi Yılmaz Özler, otelin uzun yıllar yol olarak kullandığını, alanın tapuda da kendilerine ait olduğunu ve mahkeme kararıyla yolu kendi arazilerine dahil ettiklerini söyledi. Özler, "Biz kimsenin yolunu kapatmadık. Zaten bize ait olan arsayı çevirdik" dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.