Haberler

Yük limanında turizm yapmak!

Tarih: 17 Mayıs 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Ahmet Yazıcıoğlu
İzmir ve İzmirli bu vurdumduymazlığı hak ediyor mu?

Daha yedi yıl öncesi sıfır olan İzmir kruvaziyer turizmine milyon turist hedefi koyacaksın ama, bir kruvaziyer limanın olmayacak!

Costa, MSC gibi dünya çapında kruvaziyer şirketleri, böyle bir limana her türlü katkıda bulunmaya hazır olduklarını açıklasalar da umursamayacak ve en küçük bir gayret göstermeyeceksin.

Saraylardan farksız üç büyük gemi geliverince, ne yapacağını şaşıracak, adeta saçını-başını yolacaksın. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, limanın yetersizliğini görmesi çağrısında bulunacak, fakat ne İzmir Valisi, ne de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kılını bile kıpırdatmayacak.

Bakan'dan önce bu iki muhterem zatın görmeleri gerekir, limandaki turistlerin yaşadıkları rezaleti. Gemiden inen turistler, yük gemileri ve konteynerler arasından nasıl geçiyor, limandan çıkışta nasıl bir araç ve işportacı trafiğiyle karşılaşıyorlar? Gemiye dönüşte tek x-ray cihazından geçebilmek için sırada dakikalarca nasıl bekleşiyor, geldiklerine de, geleceklerine de nasıl bin pişman oluyorlar?

Ya tuvaletlerin bakımsızlığı, ya limanın her köşesinde gözlenen derbederlik?

Beyler bu çirkinlik böyle devam edemez. İzmir Valisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı çare üretmek, duruma el koymak zorundadırlar. Çünkü konu İzmir Ticaret Odası Başkanı'nı çoktan aşmıştır.

Bakan İzmir'e gelip de ne yapacak? Ankara'ya siz gidin Ulaştırma Bakanı'na da, Kültür ve Turizm Bakanı'na da konunun önemini anlatın. Bu da yetmez. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu koparmaya bakın.

Oturmakla, beklemekle bir yere varılmıyor. İsteyin. "İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen zenci" unutmayın.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.