Haberler

Blox Haliç’te üçüncü etap yolda

Tarih: 17 Mayıs 2010 Kaynak: Hürriyet Emlak
Efesan Grup şirketlerinden Efektif Gayrimenkul, Kağıthane'de inşa ettiği Blox Haliç projesinde üçüncü etaba koşuyor. 62 daireden oluşan Blox Haliç'te birinci etabın satışlarını tamamlayan ve 92 dairelik ikinci etapta ise yüzde 60 satış gerçekleştiren Efektif Gayrimenkul, Blox Haliç 3 için yine Kağıthane'de yer arayışına girdi.

Toplam 154 daireden oluşan Blox Haliç projesine üçüncü etap yatırımıyla devam edeceklerini açıklayan Efektif Gayrimenkul Genel Koordinatör Yardımcısı Tevabil Üstündağ, "Blox Haliç projesi bölgeye ciddi bir değer kattı ve yatırımcılarına kısa sürede geri dönüş sağladı. Şu an yaşamın başladığı birinci etap ve satışların devam ettiği ikinci etapta bir yıl gibi kısa bir sürede yüzde 20 artı değer yakalanacak diye öngörüyoruz" dedi. Blox Haliç Projesi'nde 40 milyon dolarlık bir iş hacmi elde ettiklerini kaydeden Üstündağ, gerçekleştirecekleri yatırımlarla 2015 yılında bu rakamın çok üstünde olacaklarını belirtti.

2015 yılına kadar GYO kurup halka açılmayı planlıyor
Demir çelik, gayrimenkul, döküm ve liman işletmeciliği şirketleriyle geçen yıl 400 milyon TL'lik bir gelire imza atan Efesan Grup'a bağlı olan Efektif Gayrimenkul'ü halka açmak istediklerini kaydeden Tevabil Üstündağ, "Efesan Grup içinde şu an yüzde 20'den daha az olan gayrimenkul gelirlerini gelecek 5 yıl içinde yüzde 50'ye taşıma hedefiyle kurumsallaşma yönünde adımlarımızı hızlandıracağız. Bu nedenle öncelikle konut ardından da restorasyon ve taahhüt işlerinde büyümeyi istiyoruz. Bu 5 yıllık dönem içinde kurumsallaşmanın bir gereği olarak elbet halka açılmayı da planlıyoruz" diye konuştu. Türkiye gayrimenkul sektörünün büyümeye meyilli bir profil çizdiğini gelecek dönemlerde ciddi büyümelre imza atmasını beklediklerini söyleyen Üstündağ, bu nedenle gayrimenkule yatırımlarının her yıl artarak devam edeceğini kaydetti.

Arsa stoğunu artıracak
İstanbul'un çeşitli noktalarında toplam 130 bin metrekarelik bir arsa stokları olduğunu kaydeden Tevabil Üstündağ, gayrimenkul yatırım ortaklığına giden yolda bu tür yatırımlarının süreceğini de kaydetti. GYO portföyünü güçlü tutmak için özellikle Beyoğlu bölgesindeki yapılara kiralama amaçlı yatırım yapacaklarını dile getiren Üstündağ, "Beyoğlu'nda yer satın almak için görüşmelerimiz sürüyor. Burada satın alacağımız bir veya birden fazla yer için yeni bir yatırımdan ziyade öncelikle kiralama gelirleri elde etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Kağıthane kısa sürede yatırımcısına kazandıracak potansiyelde
Kağıthane'de yeni yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Üstündağ kendilerine çok sayıda arsa teklifi geldiğini bunları da değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi. Üstündağ, "Kağıthane çok özel bir bölge. Biz, hedef kitlemizin kısa sürede kazançlı çıkacağı projeler yapmayı planlıyoruz. Zaten Kağıthane de lokasyonu gereği böyle bir potansiyele sahip. Bir yanda Şişli, taksim, Beşiktaş diğer yanda Levent, Etiler, Maslak gibi şehrin merkezi noktalarına çok yakın bir nokta olması Kağıthane'yi bizim için çekim merkezi yapıyor. Bunun dışında İstanbul 2010 Kültür Başkenti çerçevesinde yapılan İstanbul Sadabad ve Cendere Vadisi Projeleri bölgeyi daha cazip bir hale getiriyor" dedi.

Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.