Haberler

Amplio’nun Hilton Garden Inn Projesi LEED Sertifikasına Layık Görüldü

Tarih: 17 Mayıs 2010
Amplio Otel Yatırımları tarafından inşası devam eden ve 56 yıl sonra ilk kez hayata geçirilecek olan İstanbul Hilton Garden Inn - Golden Horn oteline USGBC (Amerikan Yeşil Bina Konseyi) tarafından LEED (Enerji ve Çevre Tasarımı Konularında Liderlik) sertifikası verildi. Amplio'nun projesi, bu sertifikaya layık görülen ilk Türk otel projesi oldu.

Amerikan Yeşil Bina Konseyi, büyük bir hızla tahrip edilen doğal çevrenin ve gezegendeki hayatın sağlıklı bir şekilde sürmesini sağlayan ekosistemlerin korunmasını teşvik amacıyla yeşil binalara LEED sertifikaları veriyor. Sıkı bir denetim ve inceleme süreci sonucunda binalara çeşitli puanlar verilerek, almaya hak kazanacakları sertifikanın kategorisi belirleniyor. Sürdürülebilir araziler, su kullanımında etkinlik, enerji ve atmosfer, malzeme ve kaynaklar, iç hava kalitesi, inovasyon ve tasarım gibi kriterler baz alınarak yapılan puanlama sonucunda 40-49 puan alan binalara giriş düzeyi sertifikası veriliyor. 50-59 puan alan binalar gümüş, 60-79 puan alanlar altın ve 80 ve üzeri puan alanlar ise platin sertifika ile ödüllendiriliyor.

Amplio Otel Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, LEED sertifikası almalarıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Amplio olarak varlığımızın sağlıklı, tahrip edilmemiş bir çevreye bağlı olduğunun bilincindeyiz. Dünya, sonsuza kadar sömürebileceğiniz sınırsız kaynaklara sahip değil. O nedenle, yaşarken de çalışırken de çevrenin korunmasına, kaynakları en az oranda tüketerek en verimli yaşam ve çalışma koşullarının oluşturulmasına dikkat ediyoruz. Hilton Garden Inn - Golden Horn projemizde, bu duyarlılığımızı somut bir şekilde belgelemek istedik ve USGBC kurumuna başvurarak LEED sertifikasına aday olduğumuzu bildirdik. Projemizin her aşamasını USGBC'nin ağına yüklüyor, onları günbegün bilgilendiriyoruz. Böylece bizim için de bir ilk niteliği taşıyan bu çalışmada kriterlerin tutturulması, hedeflerin gerçekleştirilmesi anlamında bize ışık tutuyor, yol gösteriyorlar. Türkiye'de böyle bir ilke imza attığımız için şirket olarak gururluyuz. Ümidimiz, bina yapım sektöründeki tüm şirketlerin bu yolda bizimle birlikte yürümeleridir."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.