Haberler

TOKİ, SGK’nın hizmet binalarını yenileyecek...

Tarih: 18 Mayıs 2010 Kaynak: Milliyet
Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'nın birleştirilerek yeniden yapılandırılması ile kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeniden yapılandırmaya paralel olarak hizmet binalarını da yenileyecek.

SGK'nın hizmet binalarının yenilenmesi için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ile SGK Başkanı Fatih Acar arasında bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında kullanım ömrünü tamamlayan SGK binalarını yeniden yapacak olan TOKİ, ilk aşamada 30 bölgede çalışmalara başladı.

Protoktol çerçevesinde, TOKİ, bakım-onarım ve yeniden inşa edilmeye ihtiyaç duyulan, sosyal güvenlik il müdürlüğü hizmet binalarını, sosyal güvenlik merkezlerini, SGK'ya ait depo, arşiv ve ihtiyaç duyulan diğer binalarda gerekli çalışmaları yürütecek. SGK'ya yapılan hizmet binalarına karşılık olarak, kuruma ait Ankara, İstanbul, Eskişehir, Adana ve Mersin'de bulunan 192 milyon lira değerindeki 168 taşınmaz TOKİ'ye devredildi.

TOKİ tarafından ilk aşamada SGK için, İstanbul-Bağlarbaşı, İstanbul-Esenyurt, Antalya, Samsun, Balıkesir, Bilecik, Yozgat, Aydın, Muş, Bartın, Batman, Bayburt, Çankırı, Çorum, Denizli, Gaziantep, Karaman, Kütahya, Manisa, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Zonguldak ve Kahramanmaraş'da 24 adet sosyal güvenlik il müdürlüğü hizmet binası ile İstanbul-Fatih, İstanbul-Kartal, Tekirdağ-Çorlu, Balıkesir-Ayvalık, Mersin-Tarsus ve Kocaeli-Gebze;de 6 adet sosyal güvenlik merkez müdürlüğü hizmet binası yapılıyor. Bunlarla ilgili ihalelerin bir bölümü tamamlandı.

TOKİ, şimdiye kadar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Gümrük Müsteşarlığı'nın Eskişehir Yolu'ndaki yeni hizmet binalarının yapımını da üstlenmişti. İdare ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı için okullar, Sağlık Bakanlığı için hastaneler, Maliye Bakanlığı için vergi daireleri, Milli Savunma Bakanlığı için karakollar ve lojmanlar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü için futbol stadyumları, Emniyet Genel Müdürlüğü için lojmanlar yapıyor.

Bu binaların yapımı karşılığında, ilgili kurumların atıl durumdaki arsaları alınıyor.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.