Haberler

Eskişehir 'aşk şehri' oluyor

Tarih: 20 Mayıs 2010 Kaynak: Radikal
Porsuk Çayı'nda Venedik'teki gibi gondollarla gezintinin yapıldığı Eskişehir, aşkın ve sevginin sembolü haline geliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin Porsuk Çayı'nda oluşturduğu ‘Şehr-i Aşk' adasının tanıtımı, 22 Mayıs'ta ünlü çiftlerin katılımıyla yapılacak.

Son 10 yılda yapılan çalışmalarla Avrupa kenti görünümüne bürünen Eskişehir, aşkın ve sevginin kenti olmaya hazırlanıyor. ‘Şehr-i Aşk Eskişehir' sloganıyla yola çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentin aşkla ve sevgiyle özdeşlemesini hedefliyor.

Şehr-i Aşk adası, "Yunus Emre eydür bunu bir dem aşksız olmayayım" diyen sevgi insanı Yunus Emre'nin yattığı Eskişehir'in, aşk ve sevgi şehri olduğunu vurgulamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Porsuk Çayı üzerinde oluşturuldu. ‘Şehr-i Aşk' konseptiyle aynı ismi taşıyan adanın, birbirini seven herkesin ziyaret edeceği bir çekim noktası haline gelmesi amaçlanıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı DSP'li Yılmaz Büyükerşen, ‘Şehr-i Aşk' adasının 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikle tanıtımının yapılacağını söyledi. Porsuk Çayı'nda oluşturdukları adanın tanıtımına ünlü kişileri davet ettiklerini belirten Büyükerşen şöyle konuştu:

"Porsuk Çayı'nda adalar oluşturduğumuz Şehr-i Aşk adasına gençler ‘Aşk adası' ve ‘Sevgililer adası' da diyor. 22 Mayıs tarihinde İstanbul'dan özel trenle gazeteciler, televizyoncular, sanatçılar, toplumda ve sosyal yaşamda aile yapılarıyla örnek çift olarak gösterilen insanlar buraya gelecek, adayı gezecekler. O adada ağaç kütükleri var, içine kalpler oyulmuş. Gelecek konuklar kendilerinin ve eşlerinin imlerinin yazılı olduğu plaketi kütüğe çakacak. İsteyene de ben orada nikah tazeleyeceğim. Nikah tazeletenlere sevgi cüzdanı vereceğim. Konuklara Eskişehir'i sevgi şehri, sevgililer şehri olarak tanıtacağız. Burasını her sevgililer gününde, her evlilik yıldönümlerinde insanların geleceği bir yer halene getirmek istedik."

Başkan Yılmaz Büyükerşen'in davetlisi olarak 22 Mayıs 2010 tarihinde Şehr-i Aşk Adası'nın tanıtım gezisine aralarında Aysun-Ali Kocatepe, Ayça Bingöl-Ali Altuğ, Anjelika Akbar-Batu Tarman, Aydan-Yalım Eralp, Ebru Cündübeyoğlu-Güçlü Mete, Fatoş Güney, Belma-Gani Müjde, Aylin-Gökhan Kırdar, Göksel Kortay, Gül-Ekrem Bora, Gürbüz-İlhami Atalay, Haldun Dormen, Bülbin-Halit Kıvanç, Ilgın-İskender Paydaş, Ebru-Levent Üzümcü, Nevra-Metin Serezli, Hayrettin Karaca, Mustafa Alabora, Müge-Serdar Denktaş, Nedret Güvenç-Okan Bilgütay, Nur-Murat Aysan, Nuran-Güngör Uras, Orhan Birgit, Pınar Öğün-Memet Ali Alabora, Suna-Erol Keskin, Suzan-Aydın Boysan, Şebnem Özinal, Vahide-Altan Gördüm'ün de bulunduğu çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.