Haberler

"Bu çirkin görüntü ortadan kaldırılsın"

Tarih: 20 Mayıs 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Fatih Şendil
Mavişehir Ege Park önünde yıllardır atıl durumda bulunan boş arsanın çevre kirliliğine neden olduğunu ve tehlike yarattığını söyleyen vatandaşlar, "Yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

Karşıyaka Mavişehir'de oturan vatandaşlar Ege Park önünde bulunan boş arazinin ve bu araziyi çeviren demir panoların kente hiç yakışmadığını söyleyerek bu konuda çözüm bulunmasını istedi.

Daha önce arsa içinde birikan suların yetkililer tarafından çekildiğini söyleyen vatandaşlar arsanın etrafını çevreleyen demir levhaların üzerine yapıştırılan rengarenk ilanların görüntü ve çevre kirliliğine neden olduğunu söyleyerek, "İzmir'in prestij semtleri arasında gösterilen Mavişehir'deki bu çirkin görüntünün kaldırılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

Geçici çözüm

Yıllardır atıl durumda bulunan ve içinde su biriken arsadaki sorun giderilinceye kadar belediye yetkilileri tarafından geçici bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyen semt sakini avukat Fatih Kanmaz, "Tüm Mavişehir semti sakinlerini daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Toplu olarak bir imza kampanyası başlatalım. Buraya ilan asan firmalara da cezai işlem uygulansın" dedi.

Panolara yapıştırılan ilanların kirliliğe neden olmasının yanında arsada biriken suyun tehlike yarattığını da söyleyen Fatih Kanmaz, "Arazide biriken su, çocuklar ve insan sağlığı için çok tehlikeli. Su birikintsi çekilmeden önce buraya serinlemek için giren çocuklar oluyordu. Su birikintisi çekildi ancak sular yine doldu. Semt sakinleri olarak bu arsaya geçici yeşil alan ya da çocuk parkı yapılabileceğini düşünüyoruz.

Arsa sahipleri sorunu çözdükten sonra da arsa, sahiplerine teslim edilebilir. Burada yaşayan onbinlerce insan eziyet çekmemeli. Havaların ısınması ile birlikte çevre sivrisinekten geçilmiyor. Balkona çıkamıyoruz. İzmir'in en pahalı semtlerinden olarak kabul edilen Mavişehir'de yaz aylarında bahçede sivrisinek yüzünden oturamıyoruz" diye konuştu.

Firmalara ceza verilmeli

Arsayı çeviren demir panolara yapıştırılan reklam afişlerinin yarattığı çevre kirliliğinin de giderilmesi gerektiğini söyleyen Kanmaz, "Her isteyen firma, afişlerini böyle gelişigüzel asmamalı. Rengarenk afişlerin çevreyi kirletmesi bir yana deyim yerindeyse artık gözlerimiz bozuldu. Buraya ilan asan firmalara ceza uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Cevat Durak'tan buraya bir düzen getirilmesi konusunda gerekli talimatı vermesini istiyoruz" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.