Haberler

Osmaniye Müzesi'nin yeri tekrar değiştirildi

Tarih: 20 Mayıs 2010 Kaynak: Cumhuriyet
Osmaniye Müzesi'nin yeri Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan çıkan ani bir kararla, Osmaniye Kültür merkezinin karşısında deprem fay hattındaki bir alan uygun görülerek tekrar değiştirildiği ve yeni müze için atamalar yapıldığı öğrenildi.

Osmaniye'de 3 yıl önce müzeye dönüştürülen güçlendirme projesi, sergi projesi ve kısmen bütçesi hazırlanan, ayrıca bakanın 2010 yılında açılacak yeni müzeler listesinde yer alan eski Valilik binasının yerindeki Osmaniye Müzesi'nin yeri Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan çıkan ani bir kararla, Osmaniye Kültür merkezinin karşısında deprem fay hattındaki bir alan uygun görülerek tekrar değiştirildiği ve yeni müze için atamalar yapıldığı öğrenildi.

Osmaniye'de müzenin eski yerinde kalması için sivil örgütlerce oluşturulan Müze Çevre Platformu üyeleri, dün yeniden bir araya gelerek bu kararın durdurulması için yeni eylem hazırlıkları başlatacaklarını bildirdiler.

Bu konuda sivil örgütlerle birlikte mücadele veren ünlü arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel'i iki ay önce ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Halet Çambel sunduğu sorunlar paketi içerisinde müzenin yerinde kalması ve bir an önce açılması konusunda bir yazı vermişti. Günay da konuyla ilgileneceğini belirtmişti. Bilindiği gibi bölge tarihi eser bakımından çok zengindir.

Bilindiği gibi, AKP İktidarının Osmaniye'deki yerel temsilcileri, "Müze için harcanacak para heba olacak" gerekçesiyle Osmaniye Müzesi'nin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne dönüştürülmesi için bakanlığa baskı yapmışlardı, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da bu konuda kendisini ziyaret eden Osmaniye Müze Platformu temsilcilerine, "Osmaniye Müzesi'nin yerinde kalacağını, binadaki güçlendirme çalışmalarından sonra hizmete açılacağını" açıklamıştı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.