Haberler

Narlıdere'yi vatandaşla baştan yaratıyor

Tarih: 24 Mayıs 2010 Kaynak: Milliyet
2. İnönü ve Atatürk Mahalleleri'nde 750 yeni konut yapan ve 1000'in üzerinde yapıyı yenileyen Belediye Başkanı Batur, tüm bunları sadece vatandaşı ikna ederek yapıyor. Bu nedenle projesinin adı;"Sosyal Barış..."


Banu Şen ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 250 yıl önce cemevi olarak kullanılan müzede hem ilçeyi hem de CHP'yi konuştu.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'la, 250 yıl önce cemevi olarak kullanılan, Tahtacı Kültürü'nün tanıtıldığı ve Türkiye'de örneği olmadığını söylediği müzede konuştuk. Müzenin Narlıdere'de de var olan bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmada önemli rol üstlendiğini belirten Batur'la, CHP'de olanları da, konuştuk.

Bu dönem sizin için ne ifade ediyor?
Başladığımızda en önemli projemiz kent dokusunu yenilemeydi. Bugüne kadar 2. İnönü ve Atatürk mahallelerinde yaklaşık 750 yeni konut yaptık. Bine yakın yapıyı da yeniledik. Bu bir sosyal barış projesi. Önce o vatandaşları ikna ediyoruz, sonra aynı mahallede çağdaş yapılarda oturmalarını sağlıyoruz. Buna bu dönemde de devam edeceğiz. Artık gecekonduyla ilgili problemi kalmamış, kaçak yapılaşma olmayan, çevresel sorunlarını çözmüş bir Narlıdere istiyoruz. İkinci projemiz ise bizim yönetimimizde olmamasına rağmen takip ettiğimiz jeotermal.

Cazibe merkezi olduk

Büyükşehir'le ilişkileriniz nasıl?
Hiçbir sıkıntımız yok. Sayın Başkan'la uyum içerisindeyiz. Narlıdere'ye bakış açısı çok iyi. Her türlü projede, çalışmada bize yardımcı oluyor. Buradan kendisine teşekkür ediyorum.

İnciraltı için hazırlanan taslak plandan memnun musunuz? Sizden de o plana dahil bir bölüm vardı...
1/25 binlik planlarda Narlıdere'de, Balçova'da, DEÜ karşısında bir bölüm var. Termal turizm alanı ilan edilmişti. Onun hemen bitişiğinde, bizim Ilıca Deresi'nin yanında bir alan vardı. Aynı plan görüşü orada da uygulandı. Bizim için olumlu bir şey. Biz de onu istiyorduk zaten. Diğer planlarda İnciraltı gibi sıkıntılı konularımız yok.

Narlıdere çok hızlı büyüdü. Betonlaşmayla ilgili bir sıkıntı, şikayet var mı? Dengeyi nasıl korumayı düşünüyorsunuz?
"Narlıdere neden cazibe merkezi oldu" diye sormak lazım. Narlıdere'de yapılaşma var ama eski mahalleleri yeniliyoruz. Ayrıca yapılaşmada da Çin Seddi gibi bloklaşma yok bizde. Apartman dahi olsa, bahçesi var. Otoparkı kendi parselinin içinde çiziliyor ve ayrık nizam yapılıyor. "1.5 emsal" dediğimiz bir çalışma bu. Keşke tüm İzmir böyle olsaydı. Narlıdere bundan dolayı cazibe merkezi oldu. Fiyatlar uçtu gitti. Bu betonlaşmanın değil, doğru planlamanın karşılığı diye düşünüyorum. Buranın cazibe merkezi olması doğru planlamanın eseri.

Narlıdere için projeleriniz neler?
Atatürk Mahallesi'nde Beyaz Vadi Projemiz var. Hayata geçtiğinde İzmir için bir çekim merkezi olacak. 4 kilometre mesefade yeşil alan içinde özgürce dolaşıldığını ve içinden nostaljik tramvay geçtiğini düşünün. 11 yıldır daha yaşanır, daha konforlu, daha çekim merkezi olan bir Narlıdere yaratma çabası içindeydik. Şimdi bunu daha üst noktaya taşımak için mücadele edeceğiz.

Cumhuriyet'in temel taşları

Cemevi ve müze projeniz de var...
Türkiye'de bir örneği yok. 250 yıl önce cemevi olarak kullanılan bir binayı restore ettik. Şimdi, Tahtacı Kültürü'yle yetişen çocuklarımız, gençlerimiz buradan öğrendiklerini gelecek nesillere aktarabilecek. Bunun yanında cem törenlerinin yapılabileceği, cenazelerin yıkanabileceği, morgu, kütüphanesi olan, seminerlerin yapılabileceği salonları bulunan ayrı bir cemevi daha yaptık. Alevi yurttaşlarımız bu Cumhuriyet'in temel taşları, çimento harcı diye bakıyorum ben. Bunlar olmasa çok çabuk dağılırız. Bu betonarme yok olabilir. Onun için elimden gelen her şeyi yapıyorum.

Üçüncü döneminiz... 12'nci yılınız... Belki şimdiden bunu konuşmak için çok erken ama... Önümüzdeki genel seçim ya da bir sonraki yerel seçimler için ne düşünüyorsunuz?
Yarının ne olacağı, ülkede ertesi gün ne olacağı belli değil. Onun için şimdiden geleceği projelendirmekten ziyade, yaptığımız projeleri hayata geçirmek, Narlıdereli hemşerilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Şu anda Narlıdere Belediye Başkanı'yım. Onu yapıyorum. Siyasetin diğer kademeleri, zamanı geldiğinde düşünülür.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.