Haberler

Aşk Parkı açıldı

Tarih: 24 Mayıs 2010 Kaynak: Vatan
Eskişehir'deki ünlü Porsuk Çayı üzerinde Şehr-i Aşk Adası oluşturuldu
Eskişehir'de "Yunus Emre eydür bunu bir dem aşksız olmayayım" diyen Yunus Emre'nin yattığı toprağın aşk ve sevgi şehri olduğunu vurgulamak amacıyla Porsuk Çayı üzerinde Şehr-i Aşk Adası oluşturuldu.

'Şehr-İ Aşk Eskişehir' sloganıyla yola çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentin aşkla ve sevgiyle özdeşlemesini hedefleyerek Porsuk Çayı'nda ada oluşturdu. Şehr-i Aş Adası'nın açılış ve tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı. Adanın açılışı için İstanbul'dan özel trenle Eskişehir'e konuklar geldi. Aralarında Aysun-Ali Kocatepe, Ayça Bingöl-Ali Altuğ, Yalım Eralp, Aylin-Gökhan Kırdar, Ebru Cündübeyoğlu-Güçlü Mete, Göksel Kortay, Gül-Ekrem Bora, Gülsen Tuncer-Engin Ayça, Haldun Dormen, Osman Şengezer, Ebru-Levent Üzümcü, Nevra-Metin Serezli, Suna-Erol Keskin, Suzan-Aydın Boysan ile Vahide-Altan Gördüm'ün de bulunduğu konuklar Eskişehir Garı'nda Bando Es-Es tarafından karşılandı. Konuklar, gar önünde üzeri açık olan otobüse binerek ilk olarak kent merkezini gerdi ardından açılışı yapılacak olan Şehr-i Aş Adası'na götürüldü. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, adanın açılışına katılan isteyen çiftlerin nikahlarını tazeleyip birer ‘Nihah tazeleme belgesi' verdi. Çiftler, adada bulunan ağaç kütüklerini isimlerinin yazılı olduğu plaketleri çaktı..
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.