Haberler

Açık Kapı Festivali'nde İlk Gün!

Tarih: 25 Mayıs 2010 Yazan: Derya Yazman
22 Mayıs 2010 tarihinde başlayan Açık Kapı Festivali'nin ilk günü, Beyoğlu'ndaki Borusan Müzik Evi ile başlayan turumuz Florya'daki Atatürk Köşkü ile sona erdi.


Borusan Müzik Evi

Borusan tarafından satınalınan binanın restorasyonu Gökhan Avcıoğlu tarafından yapıldı. Binanın tasarım konsepti, müzik kutusu olarak düşünülmüş. Bina da sergileme katları dışında bir de konser salonu yer alıyor.


Borusan Müzik Evi Konser Salonu

Binanın iç mekan tasarımı oldukça esnek. Sergileme malzemelerine ve ihtiyaç duyulan mekana yönelik, hareketli alçıpan duvarlar sayesinde alanda genişlemeler ve daralmalar yapılabiliyor. Cam kullanımı ile mekanda şeffaflık ön plana çıkarılmış.


Borusan Müzik Evi


Borusan Müzik Evi

Borusan Müzik Evi'nde, konser ve müzik aktivitelerinin dışında sergilemeler de yapılıyor.


Florya Atatürk Deniz Köşkü

Diğer bir açık kapımız olan Florya Atatürk Deniz Köşkü, 1935 yılında Cumhurbaşkanlığı Yazlık Köşkü olarak yaptırılmış. Mimarı ise Seyfi Arkan. Atatürk'ün sağlığına kavuşabilmesi için inşa edilen ve bir dinleme mekanı olarak tasarlanan bu yapı grubu, Atatürk Deniz Köşkü, Genel Sekreterlik ve Yaverlik Binaları'ndan oluşuyor.


Florya Atatürk Deniz Köşkü


Atatürk Deniz Köşkü'nden Kumsala Bakış

İç mekanda yer alan mobilyaların bir kısmı orijinal haliyle korunurken, bir kısmında yenilemeler yapılmış. İç mekan oldukça sade ve işlevsel olarak tasarlanmış. Ahşap yapı olması ve denizle iç içe olduğundan ötürü suyla temas etmesi nedeniyle binada oluşabilecek zararlara karşı, bina sürekli restore ediliyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.