Haberler

BETONART Mimarlık Yaz Okulu Başlıyor!

Tarih: 25 Mayıs 2010


Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin mimarlara yönelik olarak yayımladığı Betonart dergisinin çimento ve betonun alternatif kullanım olanaklarını araştırmak, çevre duyarlılığını ve fiziksel çevre kalitesini arttırmak amacıyla mimarlık bölümü öğrencileri için düzenlediği 9. Betonart Mimarlık Yaz Okulu, 01 - 09 Temmuz 2010 tarihleri arasında Mersin'de gerçekleştiriliyor. Çİmsa Mersin Çimento Fabrikası sponsorluğunda ve Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin işbirliği ile gerçekleşecek olan 2010 Betonart Mimarlık Yaz Okulu'nun bu yılki proje konsepti "En küçük yapı öğesini yeniden tasarlamak" olarak belirlendi.

2010 Betonart Yaz Okulu'nun küratörlüğünü Mimar Kerem Erginoğlu yaparken, Deniz Güner; Banu Binat;, İpek Durukan, Evrim Demir Mishchenko, Tuba Akar ve Çağla Caner Yüksel de moderatör olarak görev alıyor.

2010 Betonart Yaz Okulu'nun küratörü krem Erginoğlu konsepti şöyle açıklıyor:

Yaşadığımız yapay ortamı tasarlarken ilk kullandığımız yapı elemanı taş ve onun bir tür taklidi olan tuğla ya da briket olarak adlandırdığımız yapı elemanıdır. Bir yapı, yapı bileşeni, yapı öğesi ve yapı gerecinden meydana gelir.

Bir yapının, biçimlendirilmiş yapı gereçlerinden meydana gelen parçaları ise yapı öğesi yapı elemanıdır. Tuğla, briket, kiremit, madeni profiller, ahşap veya prekast beton elemanlar v.b. birer yapı elemanıdır.

Günümüzde sürekli söz ettiğimiz gündelik jargonumuza giren ekoloji, geri dönüşüm, yalıtım, doku, sürdürülebilir yapılar ana fikirlerini unutmadan, mimarlığın en basit yapı elemanını yeniden düşünmek tasarlamak üzerine düşünelim.

Okul yıllarındayken tek tek 9x19x5 ebadındaki tuğladan çeşitli boşlukları doldurmayı ya da yığma yapılar oluşturmayı öğrenmiştik. Daha sonra briketin gelişmişi olan yapı blokları kullanarak yapılar tasarlama fırsatımız oldu. Küçük elamanlardan bir bütünü oluşturmanın gücünü bir kez daha hissettik. Legolardan bir oyuncak tasarmak gibi".

2010 Betonart Mimarlık Yaz Okulu'na Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Mimarlık Bölümü 3. sınıftan 4. sınıfa geçmiş mimarlık öğrencilerinden birer öğrenci seçilerek alınacak. Öğrencilerin konaklama ve yemek ücretleri TÇMB tarafından karşılanacak.

2010 BETONART Mimarlık Yaz Okulu'na katılmak isteyen öğrencilerin tcma.org.tr veya arkitera.com web adreslerinden temin edecekleri katılım formlarını en geç 8 Haziran 2010 tarihine kadar [email protected] adreslerine iletmeleri gerekmektedir. Programa seçilen öğrencilere duyurum 10 Haziran 2010 tarihine kadar e-mail ile yapılacaktır.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.