Haberler

Beylikdüzü’ne 60 milyon dolarlık ‘oto AVM’ geliyor

Tarih: 27 Mayıs 2010 Kaynak: Milliyet Yazan: Nagihan Arat


Otomobil AVM'lerinde ilk hareketi başlatan Automall'dan sonra, üçüncü adım da atıldı. 160 galerisi ve ikinci elde referans noktası olma iddiasıyla yola çıkan Otoport, iki yılda tamamlanacak.

Türkiye'de otomobil alışveriş merkezi trendi geçtiğimiz ay faaliyete geçen Automall ile başladı. Galerileri merkezi semtlerden şehir dışına taşımak için çıkarılan genelgenin uygulanmasıyla harekete geçen firmalar otomobil alışveriş merkezi kurmak için düğmeye bastı. Hürriyet Pazarlama ve D Yapı işbirliğinde, Bağcılar-Oto Center bitişiğinde kurulan Automall yaklaşık 105 milyon dolar yatırımla hayata geçti. E-5 Karayolu üzerinde yapımı devam eden Autopia ise 2011 yılının Nisan ayında açılacak. Keleşoğlu İnşaat ve Gül İnşaat Ortak Girişimi ile inşa edilen projede 470 mağaza bulunacak.

Autopia ve Automall projelerinin ardından İstanbul, yeni bir otomobil alışveriş merkeziyle tanışıyor. Kullar İnşaat ve Gül Yapı A.Ş. ortak yatırımıyla Beylikdüzü'nde hayata geçirilecek olan Otoport, 120 bin metrekarelik alan üzerinde 160 galeri olarak inşa edilecek. 24 ay içinde tamamlanması planlanan Otoport'un yatırım maliyeti ise 60 milyon dolar olarak açıklandı.

Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, otomobil galerilerinin kent merkezinden uzağa taşınmasıyla ilgili belediyelerin yasa çalışmasına paralel geliştirdikleri projenin 24 ayda tamamlanacağını belirtti. Kul, bu yatırımın yeni istihdam alanları yaratacağına ve yeni iş tanımlamaları geliştireceğine dikkat çekti.

'İkinci elde referans olacak'
Projenin yatırım ortaklarından Gül Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül ise, E5 üzerinde, TEM otoyoluna beş kilometre mesafede inşa edilecek AVM projesinin tüm otomobil markalarını aynı çatı altında toplamanın yanı sıra ikinci el araç konusunda da referans noktası olacağını belirtti.
Gül, "Özellikle ikinci el galerilerindesergileme koşulları elverişli değil. Bu projeyle iklim şartlarından olumsuz etkilenen bakımsız sitelerden ve dar apartman altı dükkanlardan çıkarak kendileri için özel tasarlanmış mekanlarda ve profesyonel bir alışveriş merkezi yönetimiyle çalışabilmek olanağına kavuşacaklar. Otoport, bu yanıyla da bir kentsel dönüşüm projesidir" diye konuştu.

ÖDÜLLÜ MİMARDAN DUVARSIZ YAKLAŞIM
Proje, 250'nin üzerinde ödül ve başarı madalyası bulunan, sıra dışı mimari tarzıyla dikkat çeken Metin Hepgüler imzalı. Mimar, ferahlık ve fonksiyonelliği temel mimari yaklaşım olarak belirledikleri bu projede galerilerin birbirinin önünü kesmemesine maksimum özen gösterdiklerini vurguladı. Galerilerin arasında duvarların olmadığı Otoport'ta ziyaretçiler binanın bir ucundan diğer ucunu görebilecek. Koridor uzunluğunun üç kilometreyi bulması nedeniyle dileyene rehberli buggy'ler hizmet verecek.

120 bin metrekarede yedi katlı olarak tasarlanan AVM'de toplam 160 otogaleri bulunacak. Projenin en dikkat çekici özelliklerinden biri de E-5'in tam üzerinde 200 metre uzunluğunda vitrininin bulunacak olması. Oto galerilerin alanları 84 metrekare ile 6 bin metrekare arasında değişecek. Otoport'ta metrekare satış fiyatı 2 bin dolar olarak belirlendi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.