Haberler

Maçka’ya lüksü zorlayan rezidans geliyor

Tarih: 27 Mayıs 2010 Kaynak: Milliyet Yazan: Ebru Duman


Giorgio Armani'nin sanatsal yönlendirmesini yaptığı Armani/Casa ve Astaş Gayrimenkul'ün ortak projesi olan Maçka Recidences için ilk adım atıldı. Kempinski'nin işleteceği rezidans, özellikle beş yıldızlı otel hizmeti ile iddialı.

Astaş Gayrimenkul ve Giorgio Armani'nin sanatsal yönlendirmesi altında olan Armani/Casa'nın ortak projeleri ‘Maçka Residences dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Yaklaşık 300 milyon dolar değerinde olan proje, Astaş Gayrimenkul'e ait olan Maçka'daki arsanın toplam 7 bin metrekarelik bölümünde 14, 13 ve 12 katlı üç bloktan oluşuyor. Projedeki konut sayısı 170 olarak belirlendi.

60 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Maçka Residences, beklentileri yüksek müşterilere hizmet vermek için giriş katında yer alan seçkin tasarımcılar, güzellik merkezleri, diyetisyenler, modacılar ve gurme marketten oluşan 42 özel mekanla da dikkat çekiyor. Projenin bir diğer özelliği de bu alanda 150 yılı aşan tecrübeye sahip olan Kempinski S.A.'nın işletecek olması. Maçka Residences, Kempinski'nin Astaş ile üçüncü işbirliği olacak. Kuruluş, daha önce de Astaş Gayrimenkul'ün Astoria ve Bellevue isimli rezidans projelerinin işletmeciliğini üstlenmişti.

‘2 bin kişiye iş sağlayacağız'
Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, toplantıda, diğer yatırımlarında olduğu gibi dünya çapındaki ilişki ve tecrübelerinden gelen güçle dünyanın en güzel binalarını yaratmak için önde gelen uluslararası markalarını kendilerine katılmaları için davet etmeye karar verdiklerine dikkat çekti.

Kempinski S.A.'yı bu doğrultudaki işbirliği örneklerinden biri olarak gösteren Aşçı, 2012 yılının başlarında bitirmeyi planladıkları projeyle doğrudan 2 bin kişiye iş sağlamanın yanında 10 bin kişiye de dolaylı olarak iş yaratmış olacaklarını vurguladı.

METREKARE FİYATI 16 BİN DOLAR
170 konutluk Maçka Residence'da daire çeşitliliği oldukça yüksek tutuldu. Projede alanları 70- 77- 135- 141- 202 -232- 435- 500 metrekare olan daireler bulunuyor. Daire tipleri ise 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve penthouse olmak üzere 10 farklı tipte tasarlandı. Projede metrekare fiyatı ise 10 bin ile 16 bin dolar aralığında değişiyor.

MAÇKA RESİDENCES'İN 4 ÖZELLİĞİ
BOĞAZ MANZARASI: Tam adıyla Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Boğaz, Adalar ve Sarayburnu'nu gören manzarasıyla oldukça iddialı.

ARMANİ CASA TASARIMI: Giorgio Armani'nin sanatsal yönlendirmesini yaptığı Armani/Casa, lobilerin, ortak alanların, banyo ve mutfakların yanı sıra bazı dairelerinin tasarım ve inşasını gerçekleştirecek.

Mutfaktan parkeye, vitrifiyeden armatüre, tekstilden mobilyaya tüm detaylar Armani/Casa tasarımı olan projede stüdyo ve bazı diğer daireler, Armani/Casa tasarımı mobilyalar ile full dekorasyonlu olarak satışa sunuluyor.

MİMARİ VE ÇEVREYE DUYARLI TASARIM: Projenin iddialı olduğu bir diğer alan ise özel tasarlanmış rezidans girişleri ve tavan yüksekliği sekiz metre olan lobiler. Projede tüm rezidanslarda zeminden tavana kadar uzanan geniş cam cepheler bulunuyor. Çevreye duyarlı olan binalar, enerji tasarrufu sağlayan ve hayatı kolaylaştıran akıllı otomasyon sistemleri ile donatılıyor.

SOSYAL DONATILAR VE HİZMETLER: Maçka Residences'in dikkat çekici noktalarından biri de sosyal donatıları. Tam gün güneş alan özel tasarımlı güneşlenme terasları, yaklaşık 5 bin metrekare üzerine kurulu Uzakdoğu esintileriyle tasarlanmış spa ve fitness alanı olan Luxury Fitness Maçka ve üç havuz bunlardan bazıları. Kempinski'nin işletmesini yapacağı rezidansda otel, uçak, restaurant, konser bileti rezervasyonları, limuzin, tekne gibi araçlarya ulaşım ve transferleri sağlayacak konsiyerjin yanı sıra valet parking, oda temizliği, kahvaltı servisi, Business Center, çamaşır, aşçı ve garson, evcil hayvan-bahçıvan ve çiçek bakımı, ev içi teknik bakım ve onarım desteği, IT destek ve parti-davet organizasyonu bulunacak.

Lobi, ortak alan, banyo ve mutfakların tasarım ve inşasını Armani/Casa yapacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.