Haberler

Gebze-Yalova arası 15 dakikaya düşecek

Tarih: 27 Mayıs 2010 Kaynak: Radikal
Marmara Otoyolu Projesi'nin Kocaeli bölümünün güzergâhı belirlendi. Proje kapsamındaki Körfez köprüsü sayesinde de Gebze-Yalova arası 15 dakikaya inecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İlyas Şeker'in yaptığı açıklamaya göre, İstanbul'a yapılacak Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün bağlantısı olan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kocaeli ayağının güzergâhı, TEM ve D-100'ün yükünü hafifletecek şekilde Karayolları Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa görüşmeler sonucu hazırlandı. Kocaeli trafiği için çok önemli olan projenin uzunluğu 83 kilometreden oluşuyor. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kocaeli güzergâhı Gebze'ye bağlı Balçık köyünden başlayarak, Pelitli köyüne ulaşıyor. Buradan TEM Otoyoluna paralel ilerleyen proje, Gebze ile Dilovası arasındaki Dilovası-Hersek Burnu arasında yapılacak Asma Köprü'nün yer alacağı İzmir Yolu ayrımına ulaşacak. Buradan İzmit'e doğru ilerleyen otoyol, Dilovası'nın Çerkeşli, Demirciler köyleri sınırlarından geçerek Körfez ilçesine ulaşacak. Toplam 260 kilometre uzunluğunda olacak olan Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze Tavşancıl köyü üstündeki köylerden Körfez ilçesine uzanacak. Buradan Kalburca, Dereköy ve Belen köylerinin sınırlarından Derince'ye doğru ilerleyecek. Yol Akmeşe üzerinden Sakarya sınırına geçip Akyazı ilçesinde sona erecek.

Yapımına 2011 yılında başlanacak proje, 5 yılda bitecek. Kuzey Marmara Otoyolu Körfez Geçiş Köprüsü bağlantı yolu ile İzmit Şehir merkezine girmeden Körfez Geçiş Köprüsü'nü kullanarak İstanbul istikametine veya İzmir İstikametine gidilebilecek. İzmit Körfezi'nin birbirine en yakın noktası olan Gebze Dilovası'ndaki Dil Burnu ile Karamürsel ilçesindeki Hersek Burnu arasında yapılması planlanan köprüyle Gebze-Yalova arası 15 dakikaya düşecek.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.