Haberler

"Altgeçitte kalıcı çözüm istiyoruz"

Tarih: 28 Mayıs 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Metin Burmalı
Konak'ta bulunan Kemer İstasyonu yaya altgeçidine kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verildiğini söyleyen vatandaşlar, "Burada kalıcı önlemler alınmalı" dedi.

İzmir'in Konak ilçesindeki Kemer İstasyonu yaya altgeçidindeki aydınlatma lambalarının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırılması vatandaşları canından bezdirdi. Her gün yüzlerce kişinin gelip geçtiği altgeçitteki tüm aydınlatma lambalarına zarar verilmesinin yanı sıra içerisindeki ampullerin de çalındığını ifade eden vatandaşlar, kamu malına zarar verenlere karşı herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Ayrıca bu altgeçidin oldukça kirli olduğunu ve vatandaşların buraya yazılar yazarak zarar verdiğini belirten duyarlı vatandaşlar, yetkililerin bu kişileri tespit ederek gerekli cezai işlemleri uygulamasını istedi.

Yine aynı durumda

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Aliağa Menderes Banliyö Sistemi'nin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Basmane ile Yenişehir'in, tren yolu ile ikiye ayrıldığına dikkat çeken vatandaşlar, karşıdan karşıya geçişlerin zorlaşması nedeni ile her gün Kemer İstasyonu'nun altındaki altgeçidi kullandıklarını belirtti. Daha önceleri bu altgeçidin içerisinde evsizlerin yaşadığını da söyleyen vatandaşlar, belediyenin yenileme çalışmaları sırasında altgeçitteki tüm aksaklıkları gidererek, kötü görüntünün ortadan kaldırıldığını ifade etti. Altgeçidin modern bir görünüme kavuşmasının üzerinden daha 1 yıl geçmeden yine aynı sorunların yaşandığına değinen çevre sakinleri, yetkililerden artık kesin bir çözüm istedi.

Önlem alınmalı

Yenişehir Kemer İstasyonu'nun altında bulunan altgeçidindeki tüm ışıklandırmaların kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldığına değinen vatandaşlar, kamu malına zarar veren kişilerin cezalandırılması ve bir daha benzer olayların yaşanmaması için önlemlerin alınması gerektiğini savundu. Kamu malına zarar veren kişilerin aynı zamanda altgeçidini duvarındaki lambaların plastik koruyucularını çakmaklarla erittiğini de dile getiren çevre sakinleri, sprey boyalarla duvarlara yazılan yazılara da tepki gösterdi.

"Üzüntü duyuyoruz"

Vatandaşlar olarak kendi ceplerinden çıkan paralarla yapılan aydınlatmaların kırılması nedeniyle üzüntü duyduklarını ancak kamu malına zarar veren kişilerin yakalanması için hiç kimsenin bir şey yapmadığını iddia eden çevre sakinleri, bu konuda başta yetkililer olmak üzere herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Duvardaki aydınlatmaların her yenileme çalışmalarından sonra eski halini aldığına dikkat çeken vatandaşlar, "Artık birilerinin buna dur demesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.