Haberler

Kınalıada sahilleri kime peşkeş çekilecek?

Tarih: 28 Mayıs 2010 Kaynak: Vatan Yazan: Aydın Ayaydın
Adalar, güzel İstanbul'un vazgeçilmez tatil yöresidir. Adalar'a alışanlar başka yerde huzur bulamaz. İç içe yaşadığımız azınlık kardeşlerimiz için de Adalar bir yaşam tarzıdır.

Yıllardır Adalar'da huzur bulan bu insanlarımız, Belediye Başkanı değişince huzur yerine çile çekmeye başladı. Çünkü sahillerdeki çay bahçeleri, plajlar ve gezinti alanlarının Belediye'nin gücüyle boşaltılarak, yandaş isimlere peşkeş çekileceği iddiaları var. Bu iddialar üzerine özellikle Kınalıada sakinlerinde huzur kalmadı.

Kınalıada Taşocakları mevkiinde 60'lı yıllardan bu yana çay bahçesini ve plajı Anıtlar Kurulu ve Belediye'nin ruhsatı ile işleten Mustafa Bilgin, CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'nun apar topar burayı terk edin talimatını aldı. Üstelik orası belediyeye ait bir yer de değil. Bir Ermeni vatandaşımızın mülküyken 1995'te Hazine'ye geçmiş ve Mustafa Bilgin'in işletmeciliği de devam ediyor. Fakat Başkan Farsakoğlu'nun talimatıyla tesisler yerle bir edildi. İddialar doğruysa burası daha şimdiden bir yandaşına verilmiş, birkaç gün sonra yandaş burada faaliyete geçecek.

Kınalıada'da bir başka işletmeci, Ozan Narman da Farsakoğlu'nun gazabına uğramış. Narman'ın tesislerinin de Farsakoğlu'nun Muğla Vali Yardımcılığı döneminde ahbabı olan Bodrum'da adı çeşitli olaylara karışmış ve hakkında başta evrakta sahtecilik olmak üzere bir çok dava açılmış Muzaffer Ergöz tarafından yıktırıldığı iddiası var. Muzaffer Ergöz ismi bana tanıdık geldi. Muğla-Bodrum-Milas üçgeninde bu şahsı tanımayan yok. Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu ile basına da yansıyan ilişkileri ile ünlü. Vali Yiğenoğlu, onunla kurduğu ilişkiler yüzünden koltuğundan oldu. Ergöz, savcılık ve mahkemelerden yapılan tebligatları almamak için adrese dayalı nüfus sisteminden kendisini Bodrum'dan ayrılmış gösterdi. Kendisine tebligat yapılamıyor. Birçok davası olan Muzaffer Ergöz nihayet Ada'da ortaya çıktı. Başkan Farsakoğlu'nun has adamı ve dostu olarak. Muzaffer Ergöz Bodrum'da AKP'liydi, Adalar'da CHP'li.

Kınalıada'da yerle bir edilen işletmelerin yerlerini Muzaffer Ergöz ve yandaşlarının işgal edeceği iddiaları var. Üstelik Muzaffer Ergöz belediyenin yıkımlarına bizzat eşlik ediyor ve Belediye Başkanı'nın danışmanıyım diyerek polislere ve kamu görevlilerine gözdağı da veriyor. Adalar'ın eski kaymakamı olan Farsakoğlu'nun polis ve savcılıkta tanıdıkları olduğu için iş yeri yıkılanların polise ve savcılığa müracaat ettiklerinde destek alamadıkları iddia ediliyor.

CHP'li Belediye Başkanı bütün bu iddiaları cevaplandırmalıdır. Geçen gün Başkan Farsakoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptım. Muzaffer Ergöz'ü sordum. Farsakoğlu, Egöz ile Muğla'da güzel işler yapmıştık, şimdi Adalar'da da beraber iş yapacağız dedi. Ben de kendisine Muğla'da güzel işler yaptık dediğiniz Muzaffer Ergöz'ün o güzel (!) işleri nedense Valilik ve Kaymakamlık'ça zor bela boşaltıldı. İnşallah siz bu duruma düşmezsiniz dedim. Gördüm ki, CHP'li Farsakoğlu ile Bodrum'dayken AKP'li olan Ergöz'le yakın temas var. İnşallah bu temas iyi niyetlidir. Muzaffer Ergöz kendisini Başkan Farsakoğlu'na danışman yapmış görünüyor. Doğru mu değil mi, Başkan bunu açıklamalıdır.

Mustafa Farsakoğlu'nun eşinin Muzaffer Ergöz'le ortaklıkları olduğu iddiası da var. Pek ihtimal vermiyorum ama, elinde bunun belgesini taşıyanlar var. CHP'li Farsakoğlu buna da açıklık getirmeli.

Kılıçdaroğlu ne der?
CHP'nin idealist ve dürüstlüğü ile ortaya çıkan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu işe ne der. Mustafa Farsakoğlu ile ilgili bu iddiaları araştırmalı. İddialar doğru ise gereğini yapmalı, değilse de Başkanı'nı aklamalı. Sanırım bu iddialar mülkiye müfettişlerince de incelenir. Vatandaşın tesisleri neden yıkıldı ve kimlere verilecek. İddialar doğruysa kimlere verileceği belli ve google'da görülüyor bile. Yani tesisler yıkılmadan yeni işletmecileri belli. Bu iddialar yenilir yutulur cinsten değil.

Kınalıada'da huzur kalmadı ve rahatsız olduk diyenler merak etmesinler, devletin yetkilileri var. Adalar'ı ne Farsakoğlu'na, ne de yandaşları olan Ergöz'lere peşkeş çektirecektir. Adalar Kaymakamı, Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı'na büyük görev düşüyor ve takibimiz altında olacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.