Haberler

Bursa demir ağlarla örülüyor

Tarih: 28 Mayıs 2010 Kaynak: NTVMSNBC
Bursa Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistemi kentin dört bir yanına ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımdaki en önemli projelerinin hafif raylı sistemin hatlarının hedef noktalara ulaştırılmasını kapsadığını söyledi.

Bu çerçevede, sistemin Ataevler ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) etabının bir an evvel bitirilmesi için yoğun bir çaba harcadıklarının belirten Altepe, ''Bizim hedefimiz Bursa'dan üniversiteye kesintisiz ulaşımı sağlamak. Bu çerçevede, amacımız özellikle buradaki ilk 3 istasyon olan Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce'nin 2 ay içinde tamamlanarak, hatlarda deneme seferlerinin başlamasıydı'' dedi.

Altepe, bölgedeki çalışmaların aksamadan yürüdüğünü, şu an hattaki rayların kaynaklarının yapıldığını vurgulayarak, eksikliklerin en kısa sürede giderildikten sonra 3 istasyondan deneme seferlerine 2 ay sonra başlayacaklarını belirtti.
Haberin devamı ↓reklam

Söz konusu 3 istasyonun ardından bir yıl içinde üniversiteye kadar olan 3 durağın da tamamlanmış olacağını anlatan Altepe, şunları söyledi: ''Önümüzdeki yıl inşallah üniversiteye kadar ulaşmış olacağız. Bursalılar artık üniversiteye kesintisiz bir şekilde ulaşacak. Bir yandan Mudanya hattındaki çalışmalarımız da sürüyor. Buradan elde ettiğimiz tasarrufla orayı da bedelsiz olarak yaptırıyoruz. Buradaki çalışmalardan 3-4 ay sonra Mudanya hattındaki çalışmalar da tamamlanmış olacak. Bu şekliyle hem Görükle hem Mudanya olmak üzere yaklaşık 9 kilometre hat yapmış oluyoruz. Normalde ihale edilen hat 6.5 kilometreydi. Şu anda bu 9 kilometreye çıkmış oldu. Kestel hattının projesi de tamamlandı. Gerekli izinler için başvuruda bulunduk. Bu hattımız da yaklaşık 8 kilometre. İnşallah burayı da 6 ay sonra ihale edip başmala hedefimiz var. Orasıyla birlikte toplam 17 kilometre oluyor.''

Tramway Hattı Çalışmaları
Altepe, hafif raylı sistemin yanı sıra Cumhuriyet Caddesi'ndeki tramvay hattının 1.5 kilometre, Santral Garaj-Heykel tramvay hattının ise 6 kilometre olacağına değinerek, bu dönemde şehrin tamamına ray döşenmesi konusunda büyük bir hamle yapmış olacaklarını vurguladı.

Çalışmalar tamamlandığında hat uzunluğunun toplamda 24 kilometreyi bulacağına işaret eden Altepe, şöyle konuştu: ''Bursa'nın bir ucu Kestel'e, diğer ucu Görükle'ye kadar olan bölümüne raylı sistem döşeniyor. Mudanya hattından Geçit'e kadar bu hat ulaşmış oluyor. Artık bundan sonrası bu hatların diğer bağlantıları da önümüzdeki projelerde bir sonraki adım olarak gerçekleşmiş olacak ve Mudanya'ya kadar bu hatlar gidecek. Bu şekliyle şehrin her köşesine, ulaşılması gereken her noktasına, şehrin merkezinden doğusuna, batısına, güneyine, kuzeyine her köşesine ulaşılacak. Bu şekliyle Bursamızın her köşesi demir ağlarla örülmüş oluyor. Bu çalışmalarımız diğer projelerimizle birlikte hızlı bir şekilde devam edecek.''

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.