Haberler

Altındağ Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

Tarih: 1 Haziran 2010 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ve Çiğli'den sonra Altındağ'a da bir kültür merkezi kazandırıyor.

Kültürel etkinlikleri kentin dört bir köşesine yaymaya ve bu etkinliklerden daha çok kentlinin faydalanmasını sağlamaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce hizmete aldığı Bornova ve Çiğli kültür merkezlerinin ardından Altındağ Kültür Merkezi'nin temelini de törenle attı. Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda hayatını kaybedenler ile İskenderun'da Deniz Üs Komutanlığına bağlı ikmal birliğine teröristler tarafından yapılan saldırı sonucu şehit olan askerler için saygı duruşu yapılarak başlayan tören, yaşanan olaylar nedeniyle oldukça sakin bir şekilde gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birlik ve beraberlik mesajları vererek ülkenin içine düştüğü karışıklıktan ve bu zorlu süreçten ancak bu şekilde çıkabileceğini dile getirdi. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Çeşitli güçler, kendi çıkarları için petrol denizinin üzerinde oturan coğrafyamızda, hala soğuk savaş yıllarından kalma oyunlarını gerçekleştirmeye çalışıyor. Bize düşen rolü de hem biçiyorlar, hem dikiyorlar hem de uygulatıyorlar. Terör belası ile 30 yıla yakındır uğraşıyoruz. Bunun çözümü ancak birlik ve beraberlik içinde olmaktan geçer. Seçilenler yani bizler birer aracız. Biz gideriz, başkası gelir. Ama esas olan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğidir. Esas olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi coğrafyasının içinde hak ettiği uluslararası siyasi rolü oynayabilmesi, bağımsız olmasıdır ki, kirli eller insanlarımızı öldürmesin, çirkin oyunlar oynayamasın. O zaman yapacağımız tek şey var: Birlik olacağız, birbirimizin ufak tefek farklılıklarını görmeyeceğiz. Ben 6 senedir bu davulu çalıyorum. Eğer birlik olmazsak, içeride birbirimize düşersek, bu topraklar üzerinde oyun oynamak isteyen ve oynayan güçlerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Onun için biz birlik olacağız, üreteceğiz, güçlü olacağız."

Konuşmasında kültürlerin yaşatılması, korunması ve geliştirilmesinin önemine de vurgu yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, bunun için kültür merkezlerini yaşama geçirdiklerini söyledi.

Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Geçmez de yaptığı konuşmasında, Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederek, "Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun bakış açısı ve yaptığı hizmet tüm Türkiye'ye örnek olsun. Bu kültür merkezi hepimize büyük hizmet verecek" dedi.

1,5 milyon liraya mal olacak
Bornova Belediyesi mülkiyetindeki 1220 metrekarelik arazinin Büyükşehir Belediyesi'ne devriyle inşaatına başlanan Altındağ Kültür Merkezi; bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 kat inşa edilecek. Bodrum katında otopark ve sığınak, zemin katında 40 kişilik yemek salonu ve eğitim odası, 1. katında 50 kişilik toplantı salonu-kütüphane ve çalışma odalarının bulunduğu kültür merkezi, 240 gün içinde tamamlanarak önümüzdeki Ekim ayı sonunda vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Merkez 1,5 milyon liraya mal olacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.