Haberler

Sultanahmet Meydanı araç trafiğine kapatılıyor

Tarih: 2 Haziran 2010 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar neticesinde, Sultanahmet ve Ayasofya meydanları trafiğe kapatılarak yayalaştırılıyor.

Sultanahmet ve Ayasofya meydanları trafiğe kapatılarak yayalaştırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmayla özel araçlar Sultanahmet Meydanı'na giremeyecek. Turist kafileleri ring sefer yapan otobüslerle belirlenen indirme-bindirme yerlerine kadar getirilecekler. Turistler bölgede yaya olarak gezilerini tamamladıktan sonra tekrar turist otobüslerinin bulunduğu park yerine gelerek bölgeden ayrılacaklar.

Sultanahmet ve Ayasofya Meydanı yayalaştırma projesi kapsamında;
Bab-ı Hümayun Caddesi
Tevfikhane Sokak
Kutlugün Sokak
Seyit Hasan Sokak
Utangaç Sokak
Dalbastı Sokak
Kabasakal Caddesi
Atmeydanı Caddesi
Ticarethane Sokak
Yerebatan Caddesi

araç trafiğine kapatılarak yürüyüş ve turistik alan haline getirildi.

Turist otobüsleri için Cankurtaran deniz fenerinin bulunduğu alanda 160 araçlık; Sultanahmet Camii karşısı Dalbastı sokak, Çemberlitaş Atik Ali Camii arkası ve Sahil Kennedy Caddesi Küçükayasofya çıkışı benzin istasyonunun yanında ise 150 araçlık otopark hazırlandı.

Turist otobüsleri park alanına getirdikleri turist kafileleri ring araçları veya aynı otobüsler ile, Ahırkapı Caddesi-İshakpaşa Caddesi üzerinden yayalaştırıl alana gelerek (yayalaştırılmış alan başlangıcı) Bab-ı Hümayum Caddesi-Kabasakal Caddesi devamında İSPARK (İndi-Bindi) otoparkına giriş yapacak.

(Buradaki tarihi alan Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet ve civarı gezilip) ardından ring servis ile Kabasakal Caddesi-Yerebatan Caddesi (yayalaştırılmış alan sonu) Prof. Dr. Kazım İsmail Gürkan Caddesi, Bab-ı Ali Caddesi, Şeref Efendi Sokak-Vezirhan Caddesine gelerek İSPARK (İndi-Bindi) otoparkına giriş yapacak.

(Burada Tarihi alan, Kapalıçarşı, Nuruosmaniye ve civarı yaya olarak gezilip) ardından Vezirhan Caddesi-Peykhane Caddesi, Üçler Sokak-Nakşibent Sokak-Şifa Hamamı Sokak-Küçükayasofya Caddesi bitiminden Kennedy Caddesi (sahil) üzerinde bulunan otopark alanına dönülecek. Turist otobüsleri belirlenen otoparklar dışında duramayacak, indi-bindi yapamayacak.

Yayalaştırılan bölgeye, Resmi araçlar, İtfaiye, Ambülans, Polis, Zabıta, PTT, Konsolosluk araçları girebilecekler ancak park yapamayacaklar. Yayalaştırılan bölgede yer alan bina ve işyerlerine yükleme, boşaltma ve diğer ihtiyaçlar için yaz aylarında (Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül) 23.00-08.00; Kış aylarında ise 21.00-08.00 saatleri arasında araç girebilecek.

Uygulama 7 Haziran 2010 günü başlayacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.